17.10.2022  |  Branchenyt

Snart griner vi af 8-16 jobbet

Vores arbejdsliv forandrer sig i disse år mere end nogensinde. Medarbejderne fravælger i stigende grad det traditionelle 8-16-job og tilvælger organisationer på baggrund af deres struktur, deres værdier og den fleksibilitet, de kan tilbyde. En ny bog behandler emnet.

Det er en gylden mulighed for organisationerne. Men det kræver et grundlæggende opgør med den forældede måde, vi i generationer har indrettet arbejdslivet på. Det er budskabet i bogen, Snart griner vi af 8-16-jobbet - ledelse og arbejdsliv i den hybride organisation, som de to ledelsesforskere Lise Dahl Arvedsen og Liv Otto Hassert udgiver på Akademisk Forlag.

Bogen klæder ledere og organisationer på til i praksis at skabe en organisation, der ikke bare overlever kompleksiteten i en meget mere divers fremtid, men også tager organisationens trivsel og produktivitet til nye højder. Ud fra fem kerneområder i organisationen forklarer bogen både teoretisk og praktisk, hvordan organisationen kan forstå og indfri kravene til en moderne arbejdsplads.

Læs også: Jobtilfredsheden er stigende i it-branchen

Med bogen vil forfatterne hjælpe organisationerne med at forstå kompleksiteten af den opgave, de står over for, så de bliver bedre i stand til at sikre den struktur, den kultur og de kompetencer, der skal understøtte de nye måder at organisere arbejdet på. Når det lykkes, kan hybridledelse blive et middel til både en solid bundlinje og et mere meningsfyldt arbejdsliv for det enkelte individ i organisationen.

Relevant for ledere
Snart griner vi af 8-16-jobbet er relevant for ledere på alle niveauer, HR-professionelle, konsulenter og alle andre, der arbejder med organisations- og ledelsesudvikling, lige som den henvender sig til studerende inden for organisation og ledelse. Bogen giver overblik over de organisatoriske strømninger og paradigmeskift, der gennem historien har præget arbejdslivet. Bogen giver også svar på de udfordringer, som ledere kæmper med i transformationen af deres organisationer, og den tilbyder en værktøjskasse til at skabe fælles forandringer i hybride organisationers hverdag.

- PiB

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere