19.02.2021  |  Branchenyt

Sløj start på 2021 for salg af vare- og lastbiler

Varebilerne fik en sløj start på året, men det skyldes i høj grad de nye bilafgifter, som der var lidt usikkerhed om i starten af året for især varebiler. Dertil kommer, at salget i december også var særdeles højt.

I januar har salget af både vare- og lastbiler været sløvere end det plejer. I forhold til året før blev der i januar 2021 solgt 26 procent færre varebiler og 14,3 procent færre lastbiler. Men der er nogle meget logiske forklaringer, mener adm. direktør for De Danske Bilimportører, Mads Rørvig:

”D. 4. december kom der en ny, politisk aftale om afgifterne på person- og varebiler. Imens forholdene for personbiler relativt hurtigt var klare, udestod der selv i januar fortsat væsentlige spørgsmål i forhold til varebilerne”.

Læs også: Mercedes-Benz tager førstepladsen på markedet for el-varebiler

Sammenholdt med det faktum, at varebilssalget slet ikke var så påvirket af pandemien i 2020, som man ellers kunne have frygtet, betyder, at januar har været særligt sløv:

”Varebilssalget i 2020 var ikke så påvirket af pandemien, som man kunne frygte. Både i bygge- og transporterhvervene har aktiviteten været høj, og varebilssalget gik ganske godt og var kun 6,0 procent nede ift. 2019. Salget i december 2020 blev tilmed rekordhøjt,” siger Mads Rørvig i en pressemeddelelse.

Derfor skal man heller ikke forvente at udviklingen fortsætter resten af 2021. ”På trods af en dårlig start på året, forventer vi dog ikke et lavere salg i 2021”, afslutter han.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere