18.02.2020  |  Branchenyt

Silicon Valley accelerator og VC investerer i den førende digitale grønne logistikvirksomhed Mixmove.

Indhold fra partner Hvad er dette?

Plug and Play, den Tech-fond, der er mest kendt for tidlige investeringer i Dropbox og PayPal, går nu ind i den digitale grønne logistikvirksomhed. De har investeret i det norsk-portugisiske softwarefirma, Mixmove.

– Vores løsninger gør logistikken mere effektiv og bæredygtig. Resultatet er lavere transport- omkostninger og miljømæssige fordele i hele forsyningskæden. Det globale potentiale er enormt, fordi transport industrien halter bagefter i den globale digitale udvikling. Mange anvender stadig manuelle processer og rutiner, og er langt fra at udnytte potentialet indenfor i digitalisering. Vi er glade for, at Plug and Play ser det samme markedspotentiale som os, siger Knut Ramstad, CEO for Mixmove. Plug and Play er verdens største globale innovationsplatform og kendt for deres acceleratorprogram.

Mixmove kommer i spændende selskab.

- Det faktum, at Plug and Play tror på, at vi er udover stadiet i deres acceleratorprogram og derfor investerer direkte, er meget spændende. Vi ser dette som et solidt ”proof-of-concept” for vores teknologi og forretningsmodel. Deres netværk kan åbne en masse døre for os globalt, ogir  vi er klar, siger Ramstad.

Plug and Play er i samarbejde med over 300 af verdens mest berømte Venture Capital firmaer og aktivt samarbejder om vækst og tilslutningspartnere og investorer imellem. Partnere i logistiksektoren omfatter bl.a. United Postal Service, DHL, Fedex, DBSchenker, Walmart, Exxon Mobile, Panasonic, Coca Cola, Ericsson og Shell.

Reducér klimaemissionerne med 50%
– Globalt kører lastbiler rundt, kun halvt fyldte, og mange er tomme. Vores løsning udnytter eksisterende data om varerne til at optimere fyldningsrater i bilerne, som giver os mulighed for at reducere antallet af køretøjer, der er behov for, og dermed begrænse udledningen af CO2 med op til 50 procent, siger Ramstad. 

Mixmove’s løsning gør det muligt at opdele leverancer fra palle ned til enkelte pakker. Så i stedet for at transportere ukurante halvfulde paller, bliver forsendelser konsolideret, ved anvendelse af algoritmer således, at ethvert køretøj forlader en terminal med optimal full  belastning og udnyttelse.

Idekapital Fond 1, den eksisterende majoritetsejeries i Mixmove, har også øget deres investering i den nye kapitalforhøjelse - og det samme har selskabets medarbejdere.

Mere fra MIXMOVE

MIXMOVE

https://www.mixmove.io/

Making Logistics Smarter and Greener The world is changing and we believe that global collaborative networks are the future of logistics. We provide our customers with the capabilities to make this possible. The goal is to increase fill rates and connect supply chains by harmonizing data. Our software makes sure you manage to deliver the goods to your customers at the right time, with the righ…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere