06.02.2020  |  Strategi & ledelse

Shippingvirksomhed adresserer elefanten i rummet og offentliggør CO2-tal

Som en af få shippingvirksomheder publicerer Eastern Pacific Shipping en rapport, der kvantificerer virksomhedens præcise CO2-udledning. Målet er gennemsigtighed i en branche, der er en af de mest klimatunge i verden.

"Vi er nødt til at tale om elefanten i rummet", skriver rederiet Eastern Pacific Shipping (EPS) i forbindelse med offentliggørelsen af rapporten ”2019 CO2 Emissions Report”.

Læs også: Det Blå Danmark er fortsat førende i dansk økonomi

Her forpligter virksomheden sig til at mindske udledningen af drivhusgasser og bidrage til en total dekarbonisering af den maritime industri, ligesom selskabet sætter tal på sit eget udslip, hvilket fortsat ikke er specielt udbredt i branchen, bekræfter kommunikationschef i Global Maritime Forum, Torben Vemmelund, over for SCM.dk.

I rapporten fortæller EPS således, at man i 2019 udledte 2,5 millioner tons CO2. Til sammenligning udledte Maersk i 2018 36 millioner ton CO2, skriver Information på baggrund af selskabets egne tal.

Derudover løfter shippingvirksomheden også på sløret for måden de tracker, måler og kvantificerer mængden af CO2, der bliver udledt af rederiets flåde, blandt andet ved hjælp af guidelines fra IMO.

Gennemsigtighed og ansvar er afgørende
Hvis en total dekarbonisering af den maritime industri skal realiseres, mener EPS, at gennemsigtighed og ansvar for den påvirkning deres forretningsaktiviteter har på klimaet er det første skridt i retningen mod en grøn omstilling - specielt i en industri, der tegner sig for en ganske stor del af verdens samlede CO2-udledning.

EPS' CO2 Emissions Report er offentliggjort i forlængelse af selskabets ESG-politik, der beskriver de bæredygtige initiativer og regelsæt, virksomheden opererer under.

Herunder indgår en forpligtelse til at overholde de miljømæssige love og regler, der gælder for den maritime industri, fremme brugen af alternative og mere bæredygtige brændstoffer og energiformer, samt en kontinuerlig forbedring af den generelle miljøpræstation gennem evaluering og investering i innovativ teknologi.

Læs også: Analyse: Shippingsektorens CO2-mål vil koste op mod 10 billioner kroner

EPS’ skibsflåde har vundet flere priser, heriblandt Green Award for en forbedret miljømæssig ydeevne og Qualship 21 for konsekvent at overholde bæredygtige retningslinjer.

- HCL

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere