09.02.2023  |  Lager & distribution

SCM Agendaen #18 – Effektive logistikløsninger til den offentlige sektor

Hospitaler og kommunale institutioner indlagrer, plukker, pakker og transporterer hver dag masser af varer. Ændret lovgivning påvirker løbende den offentlige sektor, og lige nu fylder bæredygtighed meget. Det har Langebæk A/S fokus på, når de skaber effektive løsninger i den offentlige sektor. Podcasten er sponseret af Langebæk A/S.

I det offentlige er det store beløb, der handles for, og der er stadigvæk et ikke-indfriet potentiale for at optimere. ”En logistikopgave hos en stor offentlig kunde er bestemt attraktiv. Hvis vi først ser på hospitaler, så er det store virksomheder. Et hospital som det i Århus dækker jo et areal svarende til Ribe by. Så det er ret store områder, der skal forsynes med en række forskellige varer hver eneste dag. Så på den måde er der en stor kompleksitet i den interne logistikopgave på hospitalerne” siger Managing Consultant Peter Lamp Sørensen, Langebæk A/S.

Podcast-værterne Tina Højrup Kjær og Jan Stentoft har inviteret Peter Lamp Sørensen til SDU i Kolding for at drøfte, hvordan der kan skabes effektive logistikløsninger til den offentlige sektor.
Sådan optimerer I offentlig logistik

Podcasten handler om, hvordan hospitalslogistik og logistik i kommunerne kan optimeres for eksempel på transportområdet. Den grønne dagsorden har stort fokus nu. Der er en række nye hospitaler under etablering, hvor arbejdsgangene bliver udfordret, fordi der er mindre plads til varerne i de processer, der skal udføres på de enkelte hospitaler.

”Opgaven er at sikre, at der kommer effektiv logistik ind på hospitalerne. Der ligger en stor opgave på tværs af landet – ikke kun for Langebæk, men for alle der er involveret i logistik til de danske hospitaler” siger Peter Lamp Sørensen. Også i den kommunale sektor er mange spændende opgaver.

”Vi arbejder i øjeblikket med en kommune omkring optimering af grøn transport ud til alle kommunens institutioner, og hvis man ser på for eksempel Københavns Kommune, så er der mere end 1000 institutioner, der skal have varer hver dag”, siger Peter Lamp Sørensen. Der er stort potentiale i at analysere, hvordan transport sker fra leverandørerne, f.eks. om der skal etableres en hub eller flere i udkanten af byen, hvorfra man kan transportere videre ind til byen, og hvilket transportmiddel, der skal bruges.

Centrale logistikparametre i løsningsdesigns
”Det er det helt klassiske omkring økonomi, tid og kvalitet, der er i spil – men hovedparametrene er driftssikkerhed og effektivitet” siger Peter Lamp Sørensen. Men bæredygtighed er også på kraftig fremmarch. I et offentligt system betyder driftssikkerhed utroligt meget.
”Derfor baserer vores løsninger sig på best practice” siger Peter Lamp Sørensen. Effektivisering er ofte det, der starter projekterne, enten fordi man ikke kan få de ressourcer, man har til at række til den opgave, man står med, eller der er oppefra kommende krav til at reducere i budgettet til at håndtere varer.

Faktabaseret tilgang
”Vi er stærke til at dykke ned i en kundes datagrundlag for at forstå, hvordan virksomheden er bygget op med fokus på logistikken. Specielt den faktabaserede tilgang styrker os, når vi skal kigge på de operationelle processer. Og her holder vi jo hele tiden øje med de nye muligheder, markedet giver for at effektivisere arbejdsgangene ved brug af ny teknologi” siger Peter Lamp Sørensen.

Deltagere:

• Management Consultant Peter Lamp Sørensen, Langebæk A/S
• Værter: Podcast redaktører professor Jan Stentoft, SDU Kolding og kommunikationskonsulent Tina Højrup Kjær, SDU Kolding.

Podcasten er gratis tilgængelig for alle med en smartphone via podcast apps som Apple Podcast, Google Podcasts og Pocket Cast.

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere