29.10.2018  |  Lager & distribution

Scandlines-rute vækster fortsat i godstrafik

Opgørelsen af tredje kvartal i 2018 viser, at godstrafikken på Scandlines Helsingør-Helsingborg-ruten fortsat stiger.

Godstrafikken stiger på Scandlines-ruten mellem Helsingør og Helsingborg. Det viser en opgørelse for tredje kvartal fra HH Ferries Groups, der ejer ruten. Derudover tog ruten også kvartalets største bid af kagen hvad angår vækst over Øresund.

I tredje kvartal steg antallet af overførte lastbiler med cirka seks procent til 109.000 i forhold til samme periode sidste år, hvor der blev overført 103.000 lastbiler. Godsmængden voksede samtidig med 38.000 tons til 1.224.000 tons, hvor den i tredje kvartal i 2017 var på 1.186.000 tons.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Status for 2018: Flere lastbiler tager færgen over Øresund

”Scandlines Helsingør-Helsingborg tilbyder den flydende bro i den nordlige del af Øresund, og vi har i årets første ni måneder taget en markant større andel af væksten i godstransport end den konkurrerende forbindelse længere mod syd", siger Johan Röstin, administrerende direktør i HH Ferries AB, og tilføjer:

"Vores erhvervskunder vælger i højere grad vores rute til som en kortere, grønnere og hurtigere vej til deres slutdestination. En meget høj stabilitet og tilstrækkelig kapacitet på de rigtige tidspunkter betyder meget for vores fragtkunder”. 

HH Ferries Group arbejder på at modernisere og udbygge check-in systemet for lastbiler, så de kan komme hurtigere gennem havnen.

Batteridreven overfart
Virksomheden er ved at færdiggøre justeringer samt tests af lade- og batteriinstallationer, så færgerne Aurora og Tycho Brahe, der sejler på ruten, officielt kan indvies som verdens største batteridrevne passagerfærger.

”Vi er stolte af batteriprojektet, som gør det muligt for Aurora og Tycho Brahe at sejle på grøn el, hvilket betyder, at 60% af rederiets afgange nu bliver udført uden skadelige udslip til luften”, siger Johan Röstin.

Læs også: Fortsat vækst i godstrafikken over Øresund

Den officielle indvielse bliver afholdt den 9. november. HH Ferries Group byder derudover til ”åben færge dag” den 10. november, hvor gående passagerer kan sejle gratis med de to færger fra klokken 10-18.

- SN

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere