09.02.2018  |  Lager & distribution

Fortsat vækst i godstrafikken over Øresund

Væksten i godstrafikken på Scandlines Helsingør-Helsingborg fortsatte i 2017. Det har medført en øget kapacitetsudnyttelse og flere sejltider for overfartens færger, selvom antallet af personbiler og passagerer er faldet.

Det går fortsat fremad, når det kommer til mængderne af gods, der bliver sejlet mellem Helsingør og Helsingborg. Tal fra 4. kvartal 2017 viser nemlig, at antallet af kapacitetsudnyttelsen på bildækket fortsatte med at stige.

Antallet af overførte lastbiler steg med 5 procent til godt 109.500 og godsmængden voksede knap 4 procent til 1.252.000 tons. Tallet for personbiler faldt derimod med 2 procent (til 265.000), og det samlede antal passagerer faldt med knap 4 procent, til 1,44 mio.   

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Scandlines udvider godskapaciteten på Helsingør-Helsingborg

Alligevel besluttede HH Feries Group fra 1. december at øge kapaciteten og udvide færgen Hamlets sejlplan med fem timer per døgn.

”Vores fragtkunder sætter pris på den præcision og pålidelighed, vi tilbyder, og de har også taget godt imod den øgede fleksibilitet, som vores udvidelse af kapaciteten med flere daglige afgange giver dem. Den fortsatte fremgang i godstrafikken på vores flydende bro er gode nyheder for samhandelen i regionen, og den medvirkede også til at kompensere for den let afdæmpede personbils- og bustrafik, som vi oplevede i efteråret,” siger administrerende direktør i HH Ferries AB, Johan Röstin.

HH Ferries Group har søsat flere initiativer for at styrke og forbedre tilbuddet til sine kundegrupper. Udover at øge kapaciteten på ruten har organisationen ansat en CCO, og har planer om at åbne et helt nyt og ambitiøst spise- og mødested – LAT56° Bistrobar – på færgen Hamlet.

-JJK

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere