19.11.2021  |  IT

SAP’s nye software skal fremme bæredygtigt design

SAP har lanceret SAP Responsible Design and Production - en softwareløsning, der fremmer bæredygtigt produktdesign og overgangen til en mere cirkulær økonomi. Det er den seneste løsning i en voksende portefølje af bæredygtighedsspecifikke forretningssoftwareapplikationer.

I en tid hvor der i stigende grad indføres bæredygtighedsrelateret lovgivning for virksomheder, blandt andet med indførelsen af plastafgifter, vil SAP Responsible Design and Production-løsningen gøre det muligt for virksomheder at fremskynde overgangen til en mere cirkulær økonomi i deres forretning. Den nye løsning hjælper virksomheder med at få et bedre overblik over materiale-flows gennem deres processer samt med at tilpasse sig den hurtigt skiftende lovgivning – særligt når det kommer til produktemballage og plast.

I takt med at virksomheder i stigende grad udvikler bæredygtige produkter, bliver håndtering af materialer og lovgivningsmæssige data samtidigt en af de mest komplekse udfordringer på forbrugermarkedet i dag.

“Den cirkulære økonomi er baseret på tre principper, der er drevet af design; bortskaffelse af affald og forurening, genanvendelse af produkter og materialer samt genskabelse af naturen”, siger Andrew Morlet, der er CEO for Ellen MacArthur Foundation.

”Digitale løsninger spiller en vigtig rolle i overgangen til en cirkulær økonomi. De gør det muligt for virksomheder at integrere cirkulære principper i alle deres forretningskritiske processer – lige fra design af produkter, der reducerer affaldet fra begyndelsen af, til indsigt i livscyklusen for de materialer, de bruger. For eksempel har en brand manager for shampoo indsigt i hele produktets livscyklus, herunder Extended Producer Responsibility (EPR)-forpligtelser samt plastafgifterne på de forskellige markeder. Synligheden hjælper brandmanageren med at foretage designændringer for at reducere affald og træffe beslutninger om, hvordan omkostningerne ved det affald, der stadig måtte blive produceret, kan reduceres yderligere”, fortsætter han.

Læs også: SAP lancerer forretningsnetværk, som får over 5,5 millioner medlemmer

“Hvert år bruger vi næsten dobbelt så mange ressourcer, end hvad vores planet kan genskabe. Virksomheder kan spille en afgørende rolle gennem smart, ansvarligt produktdesign, der netop genbruger ressourcerne frem for at bortskaffe dem”, siger Scott Russell, bestyrelsesmedlem og chef for Customer Success, SAP. “Der er en naturlig kompleksitet i at designe produkter, der eliminerer affald og anvender ansvarlige materialer, men SAP Responsible Design and Production tackler denne kompleksitet og tilbyder vores kunder en kvalitetsløsning, der hjælper dem med at levere cirkulære produkter, så vi kan opnå en ægte genskabende og cirkulær økonomi.”

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere