18.10.2021  |  SCM 4.0

ROEQ booster både muligheder og lasteevne for mobile robotter

Flere muligheder for anvendelser og en markant forøgelse af lasteevnen af MiR’s autonome, mobile robotter. Det gør ROEQ nu muligt med en ny cartløsning og et nyt løftemodul. Det præsenterede virksomheden på industrimessen hi Tech & Industry Scandinavia d. 5.-7. oktober.

Den udbredte mangel på arbejdskraft kombineret med stor vækst inden for e-handel lægger pres på lager, logistik og produktionsfaciliteter. Det har skabt en øget interesse for at automatisere sig ud af udfordringerne. Ambitionen er at kunne øge både kapacitet og produktivitet uden at øge stab eller omkostninger.

Teknologivirksomheden ROEQ adresserer nu disse behov med to nye topmoduler til de mobile robotter fra MiR. Modulerne TMS-C1500 og TML200 giver helt nye muligheder, når de installeres med MiRs robotter, designet til automatiseret, indendørs transport. Dermed har slutbrugerne nu flere og nye muligheder for at transportere gods mere effektivt med MiRs nyeste robotter.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

TMS-C1500 giver et kraftigt boost til lasteevnen

Topmodulet TMS-C1500 fra ROEQ er udviklet til MiRs største robotter, MiR1000 og MiR1350. Topmodulet gør robotterne i stand til at afhente og aflevere den nye, store vogn, S-Cart1500W – ligeledes fra ROEQ. Dermed øges lasteevnen for en MiR1000 fra 1000 kg til 1500 kg, og der åbnes nye muligheder for transport af gods, som hidtil ikke har været muligt med MiRs robotter.

Kombineres topmodulet TMS-C1500 med MiR500 eller MiR600 robotten, opnås en lasteevne på 800 kg. Dermed kan MiR500-robotten fx transportere gods, som tidligere krævede en MiR1000, hvorved der opnås en investeringsmæssig besparelse samtidigt med øget lasteevne.

”Med den nye løsning kan slutkunder automatisere transport af større og tungere gods end hidtil – i visse tilfælde endda med en mindre investering, idet man kan nøjes med en mindre og dermed billigere robot, så den samlede løsning bliver billigere”, siger Michael Ejstrup Hansen, CEO i ROEQ.

Læs også: Flyvende start på 2021: MiR øgede omsætningen med 55 procent

ROEQ tilbyder ”Rails”, så paller kan transporteres sikkert på S-Cart1500W, og vognens størrelse tillader transport af US paller, som måler 1x1,2 m. Med kundetilpassede holdere/fiksturer ovenpå S-Cart1500W, sætter kun fantasien grænser for, hvilket stort og tungt gods, der automatisk vil kunne transporteres.

Den nye løsning kan opsamle og aflevere vognen, S-Cart1500W, ”in free space”, hvilket vil sige, at robotten kan samle vognen op, når blot den er placeret indenfor et afmærket område på gulvet i fx en produktionshal. Vognen er desuden velegnet til manuel transport, så medarbejdere selv kan flytte vogne rundt i produktionen.

”En enkelt robot vil nu kunne transportere forskelligartet gods rundt over små og store afstande i en virksomhed, og robotter såvel som medarbejdere vil kunne håndtere vognene – helt som det er kendt fra vores vognsystemer til de mindre robotter”, tilføjer Michael Ejstrup Hansen.

TML200 åbner op for nye anvendelser af MiRs 250-robot

Det andet nye topmodul, TML200, fra ROEQ åbner ligeledes for helt nye muligheder med den mere kompakte robot MiR250.

Med TML200 kan MiR250 køre ind under det nye Pallet Rack, PR250, fra ROEQ og afhente/aflevere kasser og fladbundet gods. Monteres de nye ”gafler”, TML200 Forks – også fra ROEQ - kan halve europaller og andre godstyper også flyttes af MiR250 robotten. Endeligt kan TML200 også flytte en anden ny vogn fra ROEQ, S-Cart300L, som også kan transporteres manuelt af personalet.

”Applikationsmulighederne med TML200 er mange”, siger Michael Ejstrup Hansen, som forventer stor efterspørgsel på produktserien.

”Udover transport af vogne, mindre paller og kasser, kan man automatisere transport af emner i flere lag, som vi har anskueliggjort i vores ”application workflow” animation. Mulighederne er nærmest uendelige”, fortsætter han.

Læs også: Med 24 nye ansatte skal MiR imødekomme logistikefterspørgsel

Prikken over i’et er en ”cargo sensor”, som forhindrer, at der afhentes gods, hvis der allerede findes gods på TML200 top modulet.

”Dermed fjernes risikoen for, at gods havner på gulvet som følge af menneskelige eller systemfejl”, siger Michael Ejstrup Hansen.

I det hele taget er sikkerhed og fejlfri funktion i forbindelse med automatisering en afgørende faktor, når ROEQ udvikler udstyr til selvkørende robotter.

”Hvad der måske synes som enkle produkter set udefra dækker i virkeligheden over grundigt gennemtænkte og afprøvede systemer, som tilsammen udgør stærke og professionelle løsninger, som efterspørges af ikke mindst de store virksomheder”, konstaterer ROEQ’s CEO.

Software fra ROEQ

Pointen med sikre og gennemførte løsninger er også temaet i ROEQ Assist – et softwareprogram, som assisterer ved opsætning og programmering, når topmoduler fra ROEQ skal installeres på MiR-robotterne. 

ROEQ Assist-softwaren er videreudviklet til også at omfatteTMS-C1500 og TML200, så bedre og hurtigere opsætning, mere stabil funktion og større oppetid også opnås for disse nye løsninger. Således korrigeres robottens ”footprint” automatisk, så robotten kan planlægge ruter med tilstrækkelig plads, når vogne fra ROEQ transporteres.

Desuden leverer ROEQ opdateret sikkerhedssoftware, så robottens samlede sikkerhed, inkluderende robot og topmodul, lever op til industrielle standarder.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere