Robotvirksomheder vil indtage nye markeder – sammen

Herhjemme er de konkurrenter, men i kampen for at stå stærkere på udenlandske eksportmarkeder står danske robotvirksomheder sammen. Det sker gennem det nye projekt RoboExport.

Statslige institutioner og private virksomheder går sammen i projektet RoboExport for at styrke danske robotvirksomheders indtog på udenlandske markeder. Foto: Væksthus Syddanmark. .

12.04.2016

SCM.dk

Fakta om RoboExport

  • Projektet løber fra 2016 til 2018.
  • Målet er at øge virksomhedernes eksport med mindst 96 millioner kroner inden for de næste år, samt at skabe minimum 64 nye stillinger.
  • Bag projektet står Industriens Fond med en bevillig på 4,2 millioner kroner.
  • Væksthus Syddanmark, Væksthus Hovedstaden, Væksthus Sjælland, RoboCluster, Blue Ocean Robotics, Institut for Entreprenørskab og Relationsledelse på Syddansk Universitet, samt Udenrigsministeriets innovationscentre i München og San Francisco er partnere i projektet. 

Der er et potentiale i danske virksomheder, der producerer specialløsninger med robot- og automationsteknologi til industrien, vurderer eksperter. Et uudnyttet potentiale.

Men det skal et nyt projekt lave om på. RoboExport, som projektet er blevet døbt, har som formål at udnytte robotvirksomhedernes eksportpotentiale gennem fælles indsats fra både robotvirksomheder og offentlige institutioner. Industriens Fond har valgt at støtte projektet, mens Væksthuset Danmark er tovholder og blandt andre virksomhederne RoboCluster og Blue Ocean Robotics er samarbejdspartnere.

Læs også: Minister: vi skal støtte robotudvikling i Danmark

RoboExport vil mere konkret hjælpe 20 små og mellemstore danske virksomheder i robot- og automatiseringsbranchen ud på nye markeder.

”Danske robotløsninger er internationalt anerkendt for deres høje standard og potentialet for eksport er stort. Gennem projektet RoboExport vil Industriens Fond støtte arbejdet med at skalere og konvertere de løsninger, der ligger i robotvirksomhedernes aktuelle systemsalg, så de får karakter af salg af selve systemet som værende et standardprodukt”, siger Mads Lebech, administrerende direktør for Industriens Fond, og tilføjer:

”Ydermere skal projektet udvikle en skalérbar model for eksport, som kan benyttes af de danske robotvirksomheder så de, i fællesskab, kan gøre sig gældende på udenlandske markeder”.

Læs også: Vækstplan med robotter og Industri 4.0

Pernille Kjær, projektleder og vækstkonsulent i Væksthus Syddanmark, forklarer endvidere, at selvom virksomhederne har travlt i dag, må udenlandske eksportmarkeder ikke overses, da det er her, de har mulighed for at høste stordriftsfordele af allerede udviklede løsninger - og dermed mulighed for at vokse.

”Hvis danske robot-integratorer skal vokse, så skal de ud på eksportmarkedet”, siger Pernille Kjær, ”Vi hjælper dem med hvordan”.

-CHM

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Sådan bliver din SMV resilient i 2025

DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Fremtidens terminal har 470 scannere

Relateret indhold

22.11.2024SCM.dk

Industrispecialist opkøber endnu en værktøjs-aktør

22.11.2024SCM.dk

Nordiske virksomheder har 23 milliarder euro bundet i overflødige lagre

20.11.2024Bureau Veritas

Sponseret

Webinar: Learn about AQAP2110 Standards and their requirements

15.11.2024SCM.dk

Danmark og Holland indgår tæt samarbejde om VE og brintproduktion

14.11.2024SCM.dk

Ny rapport: Arbejdsvilkår overskrider firmas eget kodeks

11.11.2024SCM.dk

Ny virksomhedstype vil lukke huller i cirkulær økonomi

11.11.2024SCM.dk

Millionbøde til bilproducent for greenwashing i Danmark

07.11.2024Bureau Veritas

Sponseret

Webinar: ISO 27001 & ISO 27701 certificering

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Supply Chain Management (SCM)

Få kompetencer til at designe og lede effektive produktions- og forsyningskæder, også kaldet supply chains, som er en forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Dato

31.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bureau Veritas
Kursus
CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation
Konference
Sådan bliver din SMV resilient i 2025

Deltag i denne konference og få indsigt i de udfordringer og muligheder, der bliver vilkårene for danske SMV’er som din i 2025.

Dato

28.11.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Miljømærkninger

I dag findes der et væld af miljømærker, men hvad er deres egentlige værdi, og hvordan vælger man det rette miljømærke for sin virksomhed? Dette webinar vil tage udgangspunkt i ESG-principperne (Environmental, Social, Governance) og undersøge, hvordan miljømærker kan bidrage til at dokumentere jeres indsats på disse tre områder.

Dato

28.11.2024

Tid

10:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: ISO 27001 & ISO 27701 certificering

Lær om fordelene ved en ISO 27001 certificering

Dato

29.11.2024

Tid

10:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Learn about AQAP2110 Standards and their requirements

Did you know that suppliers of products and services to the NATO Member Countries Defence Acquisition and Logistics Organizations often must meet relevant NATO quality standards outlined in the AQAP - Allied Quality Assurance Publications?

Dato

11.12.2024

Tid

13:00

Sted

Online