01.04.2014  |  Produktion

Robotter får mere albuerum

Indhold fra partner Hvad er dette?

En stigende efterspørgsel får nu Universal Robots til at flytte produktionen til større rammer i Odense. Det skal give mulighed for at producere 33 gange så mange robotter per år.

Både antallet af nye ordrer og medarbejdere får nu den danske robotproducent Universal Robots til at flytte virksomheden til en ny og større lokation i Odense.

Læs også: Automatiseringsprisen gik til Universal Robots

På seks år er knap 95 nye ansigter tiltrådt i virksomheden, mens robotproduktionen er fordoblet år efter år. I skrivende stund beskæftiger firmaet 110 ansatte globalt, heraf 85 i Odense.

”Med udbygningen af produktionen forventer vi at skabe i omegnen af 200 arbejdspladser, foruden næsten lige så mange afledte ansættelser hos vores underleverandører og forhandlere, så alt i alt vil vores vækst skabe omkring 300 nye jobs”, forudser Enrico Krog Iversen, CEO i Universal Robots.

Holder produktionen i Danmark
I modsætning til andre producenter af teknologi, der ofte placerer produktionen i Asien eller Østeuropa, har Universal Robots valgt at bibeholde hele produktionen i Odense.  

”Vi tror på, at det sikrer en høj kvalitet i slutprodukterne, at forskning, udvikling, design og produktion er samlet på én lokation her i Danmark. Samtidig vil vi også gerne som virksomhed give noget tilbage til det danske samfund, som via forskning, kapitalordninger og specialiseret arbejdskraft har bakket op om Universal Robots fra starten”, siger Enrico Krog Iversen.  

Forventer tidobling af omsætning
De nye rammer skal gøre det praktisk muligt for Universal Robots at nå sit mål om en omsætning på en milliard kroner i 2017. Det svarer til næsten en tidobling af omsætningen i forhold til 2013.  

”I år forventer vi at producere cirka 2.000 robotter, og i 2015 forventer vi at skulle levere 3.000-4.000 robotter til vores forhandlere. Når alt i produktionen er helt optimeret, bliver vi gearet til at kunne ’33-doble’ produktionen, således at vi dagligt kan producere godt 150 robotter”, siger Enrico Krog Iversen.

Læs også: Universal Robots udnævner KJV som eneforhandler i Danmark

Den nye lokation, der er 12.000 kvadratmeter stor, ligger på Energivej i Odense, hvor Sauer-Danfoss tidligere havde en afdeling. Det nye domicil er syv gange større end det hidtidige.

- JKK 

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere