26.04.2022  |  Innovation

RoboTool har udviklet speciel løftefunktion til pakning af tøris

Ved at have løftefunktionen, der sætter en specialbygget griber sammen med rullebånd, forhindrer RoboTool, at der ikke går hul på poserne under pakning af tøris. Det forebygger på en gang arbejdsulykker og at kunden modtager en tom pose.

Med en temperatur på minus 78 grader eller lavere er tøris ikke noget, der skal håndteres manuelt. Det står helt klart hos Linde Gas, en af Nordeuropas største producenter af produktet, der bruges i tonsvis i industri over hele verden. 

”Tøris kan give svære skader, hvis man får det på bar hud. Derfor har vi ud fra et arbejdsmiljømæssigt sikkerhedshensyn valgt at få RoboTool til at konstruere en robotcelle, hvor tørisen, der ligger i plasticposer, pakkes helt uden kontakt med menneskehænder. At det så samtidig er en effektivitetsforbedring, gør jo ikke noget”, forklarer projektleder Lars Møller, Linde Gas. Han fortsætter: 

”Vi har tidligere fået konstrueret en robotcelle til pakning hos RoboTool. Det har kørt rigtigt godt, helt uden børnesygdomme. Så det var oplagt at købe et anlæg mere fra Vejen, så vi ved, at det fungerer fra dag ét”. 

Løftebord og specialgriber sikrer fuld emballage 

Til robotcellen til pakning af tøris har RoboTool konstrueret en speciel løftefunktion på rullebåndet. Den samarbejder med en specialbygget griber, der sikrer, at der ikke går hul på poserne under pakning. Det forebygger på en gang arbejdsulykker og at kunden modtager en tom pose. Tøris smelter nemlig ved at blive til gas, der forsvinder op i den blå luft. Det kaldes sublimation, dvs. uden at væske er en mellemtilstand. 

På pakkeanlægget kører posen med tøris derfor forbi en fotocelle, som aktiverer en pneumatisk konstrueret løftemekanisme med særligt designede ”fingre”. Fingrene passer perfekt ind i griberens konstruktion, så denne får fat under posen og emballagen forbliver intakt.

Læs også: Rockwell Automation og Ansys samarbejder om at optimere procesindustri

Posen løftes over i en særlig isoleret container på størrelse med en europalle og stables i et særligt mønster. Efter pose nummer 100 lukkes containeren sikkert og køres med en truck i køleanlæg, hvor den venter på sin destination som kan være for eksempel et slagteri eller en medicinalproducent.  

”Pladsen til anlægget var meget trang. Vi skulle også finde rum til at en truck for kan hente de færdigpakkede containere. Samtidig var vi naturligvis meget opmærksomme på at overholde de korrekte sikkerhedsafstande til mekaniske dele. Men ved hjælp af udmålinger og 3D-tegninger fandt vi en løsning, som både er effektiv og sikker”, forklarer Kurt Jønsson, projektleder hos RoboTool. Lars Møller er enig: 

”RoboTool har været rigtigt gode til sparring undervejs. Så vi er nået i mål med et anlæg, hvor alle vores ønsker er opfyldt. Der er ikke meget plads, men det lykkedes alligevel”, slutter han.  

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere