15.03.2016  |  Lager & distribution

Robotbude drøner nu rundt i Londons gader

Selvkørende robotter er i øjeblikket at finde på fortovene i London. Robotterne er del af et pilotprojekt, og de vil inden længe være til stede i byer over hele Storbritannien.

I området Greenwich i den engelske hovedstad London skal man som fodgænger nu dele fortovspladsen med de nye robotbude fra Starship Technologies. Robotterne kan udbringe dagligvarer og pakker på op til cirka 10 kilo, og leveringen bestilles gennem en app.

Læs også: Skype-milliardær bruger robotter til udbringning

Inden længe vil robotterne drøne rundt i endnu flere byer over hele Storbritannien. Robotterne skal nemlig i løbet af de næste seks måneder på rundtur, og formålet med rundturen er at afprøve og demonstrere, hvor let og gnidningsfrit fortovsrobotterne kan integreres i ’menneskeverdenen’.

En ny kategori af køretøjer
Robotterne er en del af et projekt, som er søsat af robotvirksomheden Starship Technologies. Bag virksomheden står den danske Skype-milliardær Janus Friis og finnen Ahti Heinla, som glæder sig over lanceringen af robotterne i Storbritannien.

“Vores robotter tilhører en helt ny kategori af køretøjer, som tilbyder en kombination af lave omkostninger og bekvemmelighed med færre tilstoppede gader og nul udstødning. Vi har udviklet på robotten i næsten to år, så det er fantastisk, at vi nu kan tage det første skridt til, at vores lille robot kommer ud på gaderne. Robotten er blevet meget godt modtaget af fodgængere i alle de interaktioner, vi har set indtil nu, så det er ekstremt spændende for os nu at introducere robotten til det engelske folk”, forklarer stifter og direktør Ahti Heinla i en pressemeddelelse.

Læs også: Robotter vil vinde stort frem i mindre virksomheder

Årsagen, til at robotterne netop kører rundt i Storbritannien, skyldes den engelske regerings velvillighed og engagement over for autonome og semi-autonome køretøjer. Regeringen arbejder således på at blive førende land inden for den nye teknologi.

Fortovsrobotterne færdes efter gængse regler for fodgængere, og Starship Technologies planlægger lignende testprogrammer i USA til april. Se mere i videoen nedenfor.

- KLZ

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere