03.11.2021  |  Branchenyt

Retail never sleeps nor do Tech – Part 1

Indhold fra partner Hvad er dette?

Man kommer ikke sovende til succes i detailverdenen, det fik vi levende bevis for, da vi fra Columbus var på besøg hos RetailTech Lab i sidste uge.

"Dansk detailhandel halter bagud i digitaliseringen"

Sådan står det på forsiden af RetailTech Labs website. Og ja! Retailbranchen er udfordret – særligt de fysiske butikker.

« Mindset ændring er nok den største udfordring for de fleste detailforhandlere », indledte Kim Hein sin præsentation med. Det handler ikke længere om at se på den enkelte butiks omsætning, men at se på hele omsætningen samlet. Den fysiske butik har nemlig stadig et stort marketing og branding potentiale.

Og her finder man RetailTech Labs primære fokus: Hvordan kan innovation og tech gøre den fysiske butik attraktiv igen? Kunderejsen er ikke længere ensartet og den er sjældent lineær, men tager masser omveje på tværs af kanaler og devices. Derfor er den fysiske butik stadig utrolig vigtig, dens rolle skal "bare" gentænkes og online verden skal ikke ses som en konkurrent, men en samarbejdspartner.

Læs mere om digitaliseringsmulighederne som Retail branchen kan tag i brug – allerede i dag – her.

Retail branchens nøgleudfordringer

Institut for fremtidsforskning estimerer, at omsætningstallet for de fysiske butikker er nedadgående, men det er ikke ens betydende med, at den fysiske butik er død. Dog er der nogle udfordringer som Retail branchen skal forholde sig til for at holde den fysiske butik levende:

 • Øget digitalisering og kundernes forventning
  Kunderne lever mere og mere i en digitaliseret verden, der hastigt vokser og tages i brug i det daglige. Det sætter højere krav for de fysiske butikker, der skal imødekomme deres kunders krav, hvis de skal undgå butikslukninger, tomme storcentre og gågader. Kunderne skal kunne møde den samme bekvemmelighed i de fysiske butikker som de møder i onlineverdenen – og her spiller digitalisering og teknologi en nøglerolle.
 • Ændret trafik-flow hos forbrugerne
  Den hybride arbejdsplads og det at arbejde hjemmefra er blevet accelereret af Covid-19, men tendensen lå i kortene allerede. Trafikkortet har ændret sig og det er en udfordring for Retail branchen, at finde ud af hvor og hvornår kunden er i dag.
 • Øget international konkurrence
  Naboen er ikke længere din eneste konkurrent. En butik flere tusinder kilometer væk kan udkonkurrere din forretning.
 • Klassiske ankerbutikker bliver mindre relevante
  De store butikker som Bilka, Føtex, H&M er ikke længere ligeså store drivere i fx storcentre. De små butikker kan ikke længere "piggybacke" på dem. Den øgede konkurrence på det digitale marked stiger hastigt og medfører, at de store drivere ikke længere udgør de samme kundemagneter som før.
 • Ændrede forventninger fra forbrugeren
  Forbrugerne forventer oplevelser, når de shopper i fysiske butikker – fra digitalisering til bæredygtighed og "green retailing". Det skal være bekvemmeligt, feel good og effektivt.
 • SoMe: The good and the bad
  Ligeså vel som de sociale medier kan være en vigtig kanal for detailbranchen at møde deres kunder, lige såvel kan de være arnested for en shitstorm, der kan ramme hårdt og uforudset.

Retailbranchen står foran mange udfordringer og der findes ikke en unik løsning, der fungerer for alle. Det er op til det enkelte brand at prioritere og undersøge, hvordan de bedste muligt, i forhold til deres forretning og målgruppe, kan imødekomme deres kunder.

Læs mere om digitaliseringsmulighederne som Retail branchen kan tag i brug – allerede i dag – her.

Faktaboks om RetailTech Lab

RetailTech Lab åbnede den 16. juni 2020 og har siden da understøttet 34 iværksættere med test & sparring og adgang til potentielle samarbejdspartnere, funding og kunder. Visionen for RetailTech Lab i Lyngby er, at det skal være en national sandkasse og et udstillingsvindue, hvor borgere og besøgende inddrages i test i tæt samarbejde med forskere, studerende, detailhandel og iværksættere både lokalt og nationalt.

Mere fra Columbus Danmark

Columbus Danmark

http://www.columbusglobal.dk

Columbus er en global konsulentvirksomhed med speciale i digital transformation. I mere end 30 år har vi hjulpet flere end 5000 ambitiøse virksomheder med at transformere, maksimere og fremtidssikre deres forretning digitalt. Columbus beskæftiger flere end 1.800 digitale rådgivere og konsulenter inden for fremstillings- og…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere