03.09.2020  |  Branchenyt

Reitan Distribution A/S automatiserer logistikcenter i Horsens

Reitan Distribution A/S, et datterselskab til REMA 1000 A/S, underskriver 50 millioner euro-kontrakt med Dematic for at forbedre driftseffektiviteten, kundeoplevelsen og arbejdsvilkårene for deres medarbejdere.

I takt med at moderselskabet REMA 1000 vokser på det danske marked, oplever datterselskabet Reitan Distribution A/S, der også leverer til andre dagligvarebutikker herunder 7-eleven, en stigende efterspørgsel. For at imødekomme denne stigende efterspørgsel investerer virksomheden nu i et højeffektivt lagerautomatiseringssystem som supplement til den lagerudvidelse, selskabet besluttede at gennemføre tidligere på året.

Automatiserede systemer

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Mens Reitan Distribution i dag har 57.000 kvadratmeter lagerplads, kommer virksomheden i 2023 til at have yderligere 30.000 kvadratmeter tilgængeligt, inklusiv et højlager for paller. Det nye lager bliver designet omkring den automatiseringsløsning, som Dematic leverer ifølge en ny aftale til en værdi af 50 millioner euros.

Når det er færdigt, kan det nye lager operere i 21 timer om dagen, seks dage om ugen og ekspedere over 400 ordrer med tørvarer om dagen. Det vil det blandet andet bestå af et automatisk højlager for paller, et fuldautomatisk kollilager, semiautomatiske og fuldautomatiske palleteringsstationer samt et automatiseret plukkesystem for 1/4-paller. Cirka 130.000 kolli vil dagligt blive plukket, pakket og distribueret fra det nye og moderne robotlager, og leveringsfrekvensen af de 600 mest populære produkter i REMA 1000 butikkerne vil blive øget.

Derudover skal et nyt multi-site warehouse management system (WMS) koordinere aktiviteter mellem det eksisterende og det nye lager samt optimere den generelle drift. Endeligt skal løsningen reducere de samlede omkostninger ved at forbedre driftseffektiviteten.

Understøttelse af vækststrategi

Udover en forbedring af kundeoplevelsen skal lagerautomatiseringen også være grundlaget for, at Reitan opnår en større vækst de kommende år. En vækst, der bliver muliggjort af den fleksibilitet og effektivitet, det nye lager giver dem.

Ole Thomsen, logistikdirektør hos Reitan Distribution, udtaler i en pressemeddelelse: ”Dette projekt handler om at yde bedre service til købmændene, skabe en bedre kundeoplevelse samt sikre optimale arbejdsvilkår for medarbejderne og opnå højere effektivitet”.

Det forventes, at det nye system fra Dematic vil mere end fordoble produktiviteten i Reitans lager.

Forbedringen i arbejdsvilkårene

Samtidig giver det væsentlige forbedringer af arbejdsvilkårene for Reitans medarbejdere. Et samarbejde imellem Dematic, en konsulent i gode arbejdsforhold og udvalgte medarbejdere fra Reitan skal sikre inkorporeringen af optimal ergonomi i løsningen.

Ergonomiske palleteringssystemer er et eksempel på inddragelsen af medarbejdernes vilkår i designet af lageret. Formålet er både at kunne fastholde og rekruttere nye medarbejder til virksomheden ved at tilbyde de bedst mulige arbejdsforhold.

-KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere