10.05.2022  |  Branchenyt

PostNord er en af Europas klimaledere ifølge Financial Times

PostNord har i den anden udgave af Financial Times' og Statistas liste over Europas klimaledere kvalificeret sig som en af de 400 virksomheder, der viser vejen hen imod en lavemissionsøkonomi. Nu har PostNord sat sig endnu højere klimamål for fremtiden.

Financial Times og Statista har for anden gang udgivet en liste over europæiske klimaledere. Listen omfatter de 400 europæiske virksomheder, der har opnået den største reduktion i CO2-intensitet (udledning af drivhusgasser i forhold til indtægter) fra 2015 til 2020.

”Jeg føler mig meget beæret over, at PostNord er med på denne prestigefyldte liste over virksomheder og bliver anerkendt som en klimaleder”, siger Annemarie Gardshol, der er administrerende direktør og koncernchef i PostNord. 

”Det hænger sammen med vores succes med reduktion af CO2-intensiteten fra 2015 til 2020, og nu har vi sat endnu højere videnskabeligt baserede mål for 2030. Vores Green by PostNord-initiativ er nøglen til vores omstilling til fossilfri transport, og vi arbejder tæt sammen med vores samarbejdspartnere om at bidrage til klimaomstillinge”, siger Annemarie Gardshol.

Læs også: Postnord taber omsætning efter fald i e-handel

Transportsektoren skal gennem en omstilling af gigantiske dimensioner for at bidrage til klimaomstillingen. Med Green by PostNord ønsker Postnord at vise, at det er muligt at omstille til fossilfri transport i 2030. Blandt målene er, at al last mile-transport skal være udledningsfri i hele Norden senest i 2027.

Financial Times' og Statistas undersøgelse omfatter kun direkte og indirekte udledning forårsaget af egne aktiviteter og eget energiforbrug (scope 1 og 2). Indirekte udledning i værdikæden (scope 3) er udelukket, da disse varierer meget mellem brancher, og det er heller ikke alle virksomheder, der har offentlige data om deres scope 3-udledning. 

PostNord-koncernens videnskabeligt baserede mål er at reducere den absolutte scope 1- og scope 2-udledning med 80 procent inden 2030 i forhold til basisåret 2020. Disse klimamål blev for nylig godkendt af Science Based Targets initiative. PostNord forpligter sig også til i samme periode at reducere scope 3-udledningen med 50 procent per leveret pakke.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere