04.11.2015  |  Branchenyt

Polske og danske vognmænd i fælles front mod social dumping

Dansk Transport og Logistik har indgået en aftale med den polske søsterorganisation om at stoppe social dumping i transportbranchen.

Formanden for Dansk Transport og Logistik (DTL) har sikret polsk opbakning i kampen mod social dumping efter et visit i landets hovedstad, Warszawa.

Læs også: Europæisk fokus på social dumping

Her mødtes han til en række møder om strategien mod ulovlig cabotage, også kaldet piratkørsel, hvor begge parter blev enige om klarere regler i EU-regi. Det skriver DTL Magasinet.

”Polakkerne ønsker heller ikke et marked fyldt med gråzoner og uklare tilstande”, siger DTL-formanden Erik Østergaard. 

”Danske og polske vognmænd oplever en hverdag, hvor EU-reglerne, som de er i dag, ikke kan håndteres af dem, der ønsker at konkurrere på fair og lige vilkår. Nu må EU arbejde på at gøre erhvervets rammebetingelser mere operationelle og konstruktive”, siger formanden om opråbet til EU-Kommissionen.

EU-lovgivningen er kompleks, og det åbner op for, at dem der ønsker det, for let kan fortolke og omgås den, vurderer Erik Østergaard.  

Læs også: Nordjyske virksomheder dropper outsourcing

”EU udsteder en umådelig mængde af love og regler, der er for komplicerede og giver juridiske smuthuller for dem, der vil udnytte situationen. Vi ønsker fair konkurrence på ens betingelser. Det er også et grundlæggende ønske hos de østeuropæiske vognmænd, ligesom det også er det for de vestlige."

-JPN

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere