15.11.2016  |  Produktion

Pandora udvider i Thailand

Den danske smykkevirksomhed har åbnet en ny fabrik i Thailand – flere udvidelsesprojekter er i gang.

Smykkevirksomheden Pandora har åbnet en ny fabrik i thailandske Lamphun, tæt på Chiang Mai i Nordthailand.

Fabrikken, som har taget et år at bygge, skal beskæftige op til 5.000 medarbejdere, når den kommercielle produktion bliver sat i gang i begyndelsen af det nye år. Pandora lover, at den nye fabrik vil tilbyde de ansatte nogle af de bedste arbejdsforhold i Asien samtidig med, at den sætter nye standarder for smykkeindustrien i henhold til omfang, størrelse, grøn profil og modernitet.

Klar ekspansionsstrategi
Den nye nordthailandske fabrik er blot et af tre større projekter, Pandora har sat i søen for at imødekomme en øget efterspørgsel i fremtiden.

”Fabrikken i Lamphun er den første af vores nyeste initiativer til at gå i luften. De kommende år udvider vi løbende vores produktionskapacitet - vi har investeret 1,8 milliarder kroner i perioden 2015-2019”, siger Thomas Touborg, senior vice president, Group Operations.

Læs også: Klassiske SCM-dyder forbedrer Pandoras arbejdskapital

Ud over den nyåbnede fabrik i Lamphun inkluderer kapacitetsudvidelsesprogrammet opførelsen af endnu en produktionsenhed i Gemopolis tæt på Bangkok, samt optimering af eksisterende fabriksfaciliteter i Gemopolis.

”Med disse initiativer vil vi inden udgangen af 2019 potentielt være i stand til at fordoble vores samlede produktionskapacitet til mere end 200 millioner smykker. Derudover arbejder vi for at nedsætte lead time - altså tidsforbruget på processen fra råmaterialer til levering af færdigt smykke - med cirka 50 procent”, fortæller Thomas Touborg.

-CHM

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere