04.03.2019  |  Branchenyt

Optimering af logistik til Europas største bryggeri

Indhold fra partner Hvad er dette?

Med ca. 50 milliarder drikkevarer i Europa hvert år har Coca Cola et imponerende fodfæste på markedet. Peter Bordum, der er Managing Director for ORTEC i Norden, oplyser, at Coca-Cola Hellenic har oprustet planlægningsredskaberne i samarbejde med moderselskabet.

Udgangspunktet var en flåde på 18.000 køretøjer, 71 fabrikker, 38.000 medarbejdere og 366 varehuse og distributionscentre, hvilket kan tage pusten fra de fleste. For Coca-Cola Hellenic er det virkeligheden, og væksten ser ud til at fortsætte. Derfor ønskede virksomheden at effektivisere arbejdsgangene.
’Opgaven til vores specialister var at forkorte såvel planlægningstiden som transporten, så Coca-Cola’s medarbejdere kunne nå mere på kortere tid’ siger Peter Bordum, og uddyber: ’Som vigtige sidegevinster skulle den smartere planlægning give besparelser på brændstofudgifterne og booste kundetilfredsheden’.

Nu kører chaufførerne den optimale rute
Målene var udfordrende iflg. Peter Bordum, eftersom Coca-Cola Hellenic havde specifikke krav til de forskellige markeder. Ikke alle lande i virksomheden havde en SAP-implementering på plads, så udrulning af en ERP-løsning var nøglen til at bygge fundamentet for datadrevne beslutningsprocesser. Virksomheden valgte at kombinere to løsninger fra ORTEC: I første omgang implementerede Coca-Cola Hellenic en Windows-baseret ORTEC-løsning til ruteplanlægning og optimering, ORTEC Route Scheduling, alt imens en SAP-implementering fandt sted på tværs af afdelingerne. De første af de 13 lande, der modtog ORTEC Route Scheduling, var Grækenland, Rumænien, Serbien, Kroatien og Polen. Denne løsning hjalp teamet med at planlægge de optimale ruter under hensyntagen til ordre-, kunde- og køretøjsspecifikke begrænsninger. Algoritmen beregner optimale ruter baseret på ordre og køretøjsdata, terminal/depotinformation, transportomkostninger og takster samt chaufførplaner og driftstider. Resultatet er en optimeret ruteplanlægning, der kan driftsafvikles effektivt og omkostningsbesparende.

Gennemtænkt løsning giver værdifuld indsigt
Via ruteplanen og løbende datainput har planlæggerne meget bedre oversigt over transport- og planlægningsomkostningerne, kørte kilometer og mulige leveringstider. Løsningen håndterer også returtransport og andre  faktorer, der påvirker ruteplanen. Efter afsluttet udrulning af SAP ERP, besluttede Coca-Cola Hellenic at erstatte den Windows baserede ORTEC Route Scheduling løsning med ORTEC til SAP ERP - et avanceret add-on til SAP ERP, der ud over ruteplanlægning også omfatter moduler til palle- og lastoptimering .ORTEC Warehouse Execution for SAP Warehouse Management blev tilføjet på toppen for yderligere at optimere virksomhedens plukkesystem. Peter Bordum tilføjer: ’Den kombinerede løsning blev herefter udrullet i 21 lande, og holdet hos Coca-Cola Hellenic drager nu fordel af at bruge SAP ERP-data til at optimere planlægningen  på tværs af logistiknetværket’. Noget, som ifølge den nordiske direktør i ORTEC allerede har udmøntet sig i væsentlig kortere planlægnings- og transporttider til glæde for kunderne - og bundlinjen.

Udfordringen
• Coca-Cola Hellenic ønskede at optimere logistikken på tværs af lande
• Hele processen fra lager til endelig levering skulle optimeres
• Virksomheden ønskede en bedre beslutningsproces via data i SAP ERP

Fordelene
• Mere effektive omkostningsstrukturer på alle markeder
• Besparelser i planlægning, ruteoptimering og transport
• Forbedret planlægningskvalitet og lavere CO2-emissioner

Denne artikel er en del af temaet Tema om distribution i 2019

Mere fra ORTEC Nordic A/S

ORTEC Nordic A/S

www.ortec.com/da-dk/

ORTEC er en af verdens førende virksomheder inden for optimeringssoftware og analyseløsninger. Vi gør din virksomhed mere forudsigelig og effektiv ved at omsætte komplekse udfordringer til brugervenlige løsninger. ORTEC blev grundlagt den første april 1981 af fem økonometristuderende på Erasmus Universitetet i Rotterdam. De fandt ud af, at m…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere