30.11.2018  |  Innovation

Odense bruger robotter til opstregning af kommunens fodboldbaner

Odense er kendt som robothovedstaden i Europa, fordi kommunen har mange robotproducenter, der vækster. I 2015 valgte den at investere i opstregningsrobotter – og det med stor succes.

Opstregningsrobotter er bedst til at male hurtigt og præcist, viser erfaringer fra Odense Kommune. Her bliver 55 fodboldbaner årligt opstreget af robotter, og automatiseringen sparer hundredvis af frivilligtimer årligt.

Læs også: Danmark i top ti over lande med flest robotter

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Den grønne opstregningsrobot, navngivet Intelligent One, er udviklet af Intelligent Marking i Hjørring. Robotten bruger ét minut på at gøre klar til opstregning, og det tager 19 minutter at male en 11-mands fodboldbane.

Udover at være hurtigst, så reducerer automatiseringen også forbruget af maling, fordi robotten bruger malingen på flere baner, så den enkelte klub ikke ender med blandingsrester som tidligere.

Odense Kommune har beregnet, at Intelligent One tjener sig selv ind i løbet af fire år.

Odense er europæisk robothovedstad
Kommunen er blevet kendt som en europæisk robothovedstad på grund af byens mange opblomstrende robotvirksomheder.

”I Odense var man så ivrige efter at få en stregningsrobot, at kommunen købte vores første demorobot og hyrede firmaet CenterLine til at løse opgaven for kommunen”, forklarer Anders Krohn, Area Sales Manager i Intelligent Marking, og tilføjer:

”Det blev starten på et meget frugtbart samarbejde om videreudvikling af produktet, hvor Centerline giver os gode indspark og finjusteringer og samtidig tester de nyeste produktopdateringer på grønsværen i Odense”.

Siden 2015, hvor Odense kommune valgte at tilbyde fodboldklubberne den automatiserede opstregningsløsning, så har 20 andre kommuner fulgt trop.

Læs også: Boschs fokus på elektricificering og automatisering sikrer vækst

Teknologien bag automatiseringsrobotten er beskyttet af både internationale og nationale patenter. Den koster omkring 250.000 kroner og leases til cirka 4.500 kroner om måneden.

- SDN

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere