03.05.2018  |  IT

Hyperloop på vej med dedikeret godsløsning

Havneselskabet DP World og teknologivirksomheden Virgin Hyperloop One præsenterer nu et ultrahurtigt transportmiddel til fragt. Systemet ved navn 'DP World Cargospeed' skal levere varer på tværs af landegrænser på rekordtid.

En ny hurtig måde at transportere varer gennem vakumrør ved navn ’DP World Cargospeed’. Det er resultatet af DP World og Virgin Hyperloop Ones samarbejde.

Læs også: Kinesere lancerer elektrisk fragtskib

Og ifølge virksomhederne selv, vil denne videreudvikling af Tesla-grundlæggeren Elon Musks transportmetode revolutionere forsyningskæder og næste generations logistik.

Med en gennemsnitshastighed på op til omkring 1000 kilometer i timen vil det nye transportmiddel både øge farten og sænke omkostningerne for on-demand handel. Fire-dages lastbilstransport vil ifølge projektet blive reduceret til kun 16 timer.

Det vil i fremtiden være både billigere og hurtigere at anvende ’DP World Cargospeed’ til at transportere varer sammenlignet med flyfragt, mener virksomhederne bag. Dermed vil transportmidlet også kunne bruges til fragt af tidsfølsomme varer.

Det øgede e-handel har lagt ekstra pres på fragt- og logistikbranchen. Samtidig forventer kunderne hurtig og billig forsendelse, hvis ikke de skal gå til konkurrenten. Og udviklingen ser ikke ud til at stoppe her.

På blot to år vurderes det, at onlinehandlen vil vokse til fire billioner dollars (ca. 24.000 mia. kr.) på globalt plan. Denne forventede vækst vil sætte pres på lufthavne, veje og jernbaneinfrastrukturen markant.

Det problem mener DP World og Virgin Hyperloop One, at de kan være med til at løse med det nyeste skud på den teknologiske stamme.

Læs også: Distributionsbranchen ser ind i en usikker fremtid

Vakuum-systemet unikt, fordi det udnytter systemkapaciteten fuldt ud ved både at tillade passagerer og fragt at blive sendt afsted gennem rørerne, fortæller Virgin Hyperloop.

- EST

Her ses en introduktion til den nye DP World Cargospeed.

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere