02.04.2013  |  Innovation

Nyt koncept skal automatisere hospitals-logistikken

Indhold fra partner Hvad er dette?

Firmaet Intelligent Systems har i samarbejde med en række partnere udviklet et nyt koncept til automatisering af logistikken på fremtidens hospitaler.

Et nyt intelligent hospitalslogistik-koncept (IHL), udviklet af firmaet Intelligent Systems i samarbejde med blandt andet Qubiqa, Schoeller Plast og NNE Pharmaplan, skal gøre den interne logistik på hospitalerne langt lettere end i dag.   

IHL-konceptet skal kombinere eksisterende teknologier til at skabe et integreret transport- og lagersystem, der er bygget ind i sygehusets vægge og lofter som en fuldautomatisk infrastruktur.

Ifølge Intelligent Systems gør konceptet vareforsyning og adgang til lagrede instrumenter og udstyr lige så let som at tappe vand fra vandhanen eller sende og modtage en rørpost.  

IHL-løsningen vil adressere omkring 80 procent af de interne logistikopgaver på fremtidens sygehuse, oplyser Intelligent Systems i en pressemeddelelse.

Baggrunden for IHL-konceptet
De kommende år vil regionerne i Danmark investere kraftigt i byggeri af nye sygehuse samt i renovering og udbygning af de eksisterende. Investeringerne giver mulighed for nytænkning både i indretningen og dimensioneringen af sygehusene.

I forbindelse med de nye sygehusbyggerier stilles der krav om, at sygehusene bliver otte procent mere effektive end i dag, og herefter skal der løbende optimeres med to procent om året.

Mere intelligent teknologi
Kravene om effektivisering betyder, at der skal anvendes nye teknologier og bygges mere intelligent med henblik på at optimere arbejdsgangene. Det er derfor vigtigt for regionerne at finde de helt rigtige løsninger at investere i.

Det har resulteret i en systematisk opsamling og deling af viden imellem regionerne. Det tværgående samarbejde har taget form i ti fælles pejlemærker for de kommende sygehusbyggerier, hvor transportteknologier udgør et af pejlemærkerne.

IHL-konceptet bliver således anbefalet af Danske Regioner i ”Afrapportering omkring transportteknologier”.

Af afrapporteringen fremgår det, at IHL med sin kombination af transportteknologier er et meget lovende eksempel på nytænkning og innovation inden for hospitalslogistik.

- JKK

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere