20.05.2019  |  Branchenyt

Nyt fra GS1 standarden til alle brancher

Indhold fra partner Hvad er dette?

GS1 standarden er blevet opdateret, så du kan få alle de informationer med på palle- og kartonlabelen, som du ønsker. Det er nemlig nu tilladt at mærke paller og kartoner med en 2D-stregkode i tillæg til GS1-128 stregkoden.

På en pallelabel er det stadig et krav, at der findes en GS1-128 stregkode med (som minimum) SSCC-koden.

Det nye er, at der nu også må være en 2D-stregkode på labelen: En GS1 DataMatrix eller GS1 QR. Uanset hvilken 2D-stregkode, du vælger, skal den indeholde de samme informationer som GS1-128 stregkoden. Derudover kan den indeholde flere informationer og er i øvrigt meget mindre og mere robust end en GS1-128 stregkode. 

På meget små logistiske enheder (dvs. hvor overfladen er mindre end A6) må man gerne nøjes med at bruge en GS1 2D-stregkode som eneste stregkode på enheden. 

Lettere adgang til informationer

Opdateringen af standarden betyder bl.a., at steder i forsyningskæden, hvor der ikke er adgang til databaser, vil kunne scanne og dermed se den ønskede information.

Flere aktører i forsyningskæden anvender allerede smartphones eller andet udstyr, som kan scanne 2D-stregkoder. Det har tidligere været en hindring for brug af 2D-stregkoder, at den nødvendige hardware ikke var udbredt.

Må vi inspirere dig til at få mere ud af jeres medlemskab og den måde, I udnytter vores standarder og services? Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

Mere fra GS1 Denmark

GS1 Denmark

www.gs1.dk

  • info@gs1.dk
  • 39278527
  • Vesterbrogade 149, 1620 København V

Vi hjælper virksomheder med at effektivisere deres forsyningskæde. Midlet er GS1 Standarderne for unik produkt-identifikation, automatiseret datafangst og datadeling.  

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere