12.09.2023  |  Innovation

Nyt AI-opkøb styrker IFS markant

Med opkøbet af Falkonry AI sætter IFS sig for alvor på brugen af kunstig intelligens i komplicerede industrielle miljøer. Det nye AI-værktøj giver IFS Cloud-platformen endnu et gear og gør det muligt at opspore uregelmæssigheder og fejl i produktionslinjer og -processer ved hjælp af kunstig intelligens.

Den amerikanske producent af industriel AI-software, Falkonry AI, bliver nu en del af IFS. Falkonry har udviklet en AI-løsning, der analyserer enorme mængder maskin- og procesdata med henblik på præventiv fejlopsporing. AI-løsningen anvendes blandt andet af den amerikanske flåde og luftvåben og flere store industrivirksomheder som for eksempel SSAB, og den integreres nu i IFS Cloud-platformen.

Med opkøbet af AI-løsningen adresserer IFS et helt centralt problem i produktionsmiljøer. Mængden af data fra udstyr og maskiner er eksploderet, hvilket gør det yderst vanskeligt at overvåge udstyret og foregribe fejl i tide. Det er den opgave Falkonrys AI-løsning er designet til at løse. Den bliver hele tiden dygtigere og dygtigere til at finde mønstre og tegn på uregelmæssigheder i datastrømmene, så virksomhederne kan gribe ind med vedligehold og procesjusteringer i tide og dermed undgå bekostelige produktionsstop og kvalitetsproblemer.

”I alle brancher fra produktion til service opsamles der performancedata fra udstyr i en grad, så det er svært at udnytte og reagere i realtid. De virksomheder, der bruger AI og ML-modeller til at identificere uregelmæssigheder, kan reagere hurtigere og dermed booste produktiviteten”, siger Research Manager EAM og Smart Facilities i IDC, Brian O’Rourke.

Læs også: Fokus på Tech-giganter og kunstig intelligens

IFS tilbyder i forvejen AI til planlægning og workflowoptimering. Opkøbet af Falkonry er en understregning af, hvor vigtig en rolle kunstig intelligens spiller for produktiviteten i nutidens komplicerede produktionsmiljøer. Det er IFS’ strategi at bruge AI til at opnå intelligent indsigt i ERP, EAM (Enterprise Asset Management), MES (Manufacturing Execution System), PSO (Planning, Sceduling, Optimization), FSM (Field Service Management) og ESM (Enterprise Service Management).

”Falkonrys teknologi er ret enestående, fordi den er agnostisk og ikke kræver, at man er dataekspert. Derfor er den både skalerbar og økonomisk at implementere. Teknologien kan anvendes i alle industrier, og selvom Falkonry har nogle virkelig imponerende referencer i IFS’ kernemarkeder inden for Asset Performance Management, MES, servitization og konfigurerbare workflows, så ser vi også et meget interessant marked uden for, som vi kan kapitalisere på”, siger CEO i IFS, Darren Roos.

Opkøbet af Falkonry AI kommer kort tid efter, at IFS opkøbte samarbejdsplatformen Poka, der gør det muligt at samarbejde smartere og mere produktivt i industrien.  

- PiB

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere