Ny rapport kortlægger ”superledere” i dansk industri

Virksomhedsledere, der vil vækste, kan skabe nye muligheder og tør løbe en risiko, kan betegnes som ”superledere”. I udviklingen innovationbenchmark.dk har Teknologisk Institut interviewet 826 ledere af SMV’ere, hvilket har vist, at superledere findes i hver fjerde virksomhed og på tværs af brancher.

De ledere som i særdeleshed vil, kan og tør, kalder rapporten for superledere, hvilket den konstaterer findes i godt en ud af fire virksomheder. Foto: Shutterstock.

13.07.2021

SCM.dk

””Superledere” er en god betegnelse, for analysen viser, at vækst kræver fokus på de mennesker, som leder virksomhederne. Vækst er ikke kun et spørgsmål om at forbedre adgang til finansiering, lavere skatter, adgang til motorveje eller større tilskud. Drivet hos den enkelte leder har alt andet lige også en stor betydning for virksomhedernes konkurrenceevne, som vi arbejder for at styrke”, siger Thomas Hofman-Bang.

Han er adm. direktør i Industriens Fond, som støtter forskningsprojektet og databasen innovationbenchmark.dk, der udvikles af CBS, SDU og Teknologisk Institut.

Læs også: Danske topledere har igen høje vækstforventninger

Som et led i arbejdet med databasen har Teknologisk Institut interviewet 826 ledere, og derigennem kunne fastslå vigtigheden af en leders risikovillighed og ambition for en virksomheds vækst. De som i særdeleshed vil, kan og tør, kalder rapporten for superledere, hvilket den konstaterer findes i godt en ud af fire virksomheder – og i alle brancher.

Interviewsene viser også, at lederes villighed til at løbe en risiko stiger, hvis blot der er en lille ændring i viden om konkurrenternes prioriteringer. En viden, som kan hentes på innovationbenchmark.dk.

Gennem den online database skal virksomheder nemlig kunne benchmarke deres innovation. På den måde kan innovationbenchmark.dk orientere andre i den danske industri om ambitionsniveauet og fungere som en drivkraft for udvikling og vækst.

Større fokus

Undersøgelsen viser videre, at virksomheder med risikovillige og ambitiøse ledere også er mere innovative end andre virksomheder. Det gælder for alle typer af innovation. Undersøgelsens følger EU's definitioner på innovation og omfatter ikke bare udvikling af nye produkter og processer i virksomheden, men også innovation omkring salg og markedsføring. De risikovillige og ambitiøse ledere har et større fokus end andre ledere på udvikling af salg og markedsføring.

”Der skal produktinnovation til i den konkurrencedygtige virksomhed. Men ny teknologi eller services sælger ikke sig selv. Derfor et også salg og markedsføring vigtige vækstparametre. Så det er ikke underligt at virksomheder med superledere har en særlig opmærksomhed her”, forklarer Anne-Lise Høg Lejre, der er direktør for Teknologisk Institut.

Læs mere, hent analysen og tag innovationstesten her: innovationbenchmark.dk

- KCP

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Kan ældre ERP hæmme vækst?

PlanEven

Sponseret

Optimering af indkøbsprocesser med ordreportal

Relateret indhold

30.10.2024SCM.dk

Et nyt samarbejde løser et logistisk mareridt for transportvirksomhed

30.10.2024SCM.dk

Produktionsvirksomheder kan se frem til bedre vilkår med mindre bureaukrati

24.10.2024Bureau Veritas

Sponseret

Nye krav til bek. 761/2024 om energisyn og klimasyn

24.10.2024Bureau Veritas

Sponseret

ISO 14001: Webinar netværk

24.10.2024Bureau Veritas

Sponseret

CSRD-rapportering

23.10.2024SCM.dk

COP16: Redning af biodiversiteten for vores egen skyld

22.10.2024Zetes

Sponseret

Zetes investerer i Robotize, en virksomhed specialiseret i autonome mobile robotter

22.10.2024Bureau Veritas

Sponseret

Introduktion til Livscyklusvurdering (LCA)

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Supply Chain Management (SCM)

Få kompetencer til at designe og lede effektive produktions- og forsyningskæder, også kaldet supply chains, som er en forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Dato

31.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Roima Intelligence
Seminar
LOGIA WMS Roadshow - opnå bedre resultater på dit lager

Deltag og få indblik i, hvad dit lager kan opnå med WMS. Eksperter og WMS-brugere vil give dig konkrete råd til, hvordan du kommer i gang med lageroptimering ✅

Dato

31.10.2024

Tid

12:30

Sted

Scandic Aarhus Vest Rytoften 3, 8210, Aarhus V

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværksforsvar og angrebshåndtering

Vil du lære det nyeste inden for trusler, sårbarhed og malware – og samtidig blive skarp på kryptografiske løsninger?

Dato

31.10.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Jernbaneteknologi, -drift og -kapacitet

På kurset Jernbaneteknologi, -drift og -kapacitet, som også er et diplommodul, lærer du om planlægning, opbygning og drift af jernbaner. Kurset omfatter blandt andet simulering, procesanalyse og driftsanalyse angående både passager- og godstrafik.

Dato

01.11.2024

Tid

08:30

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Digitale forretningsstrategier og -modeller

Vil du have bedre forståelse for digital transformation og digitale strategier? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at vurdere og definere digitale forretningsstrategier, der skaber værdi for din virksomhed.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bureau Veritas
Kursus
Nye krav til bek. 761/2024 om energisyn og klimasyn

Energistyrelsen udsendte den 1. juli 2024 den nye Bekendtgørelse 761/2024 om obligatoriske energiledelsessystemer og energi og klimasyn i visse virksomheder.

Dato

06.11.2024

Sted

Online