31.08.2015  |  Strategi & ledelse

Ny oliemetode åbner op for stort shippingmarked

En ny teknik til at forlænge brugen af smøreolie i containerskibe sparer Mærsk Line for et trecifret millionbeløb. Samtidig øjner virksomheden et eksporteventyr.

En ny opfindelse, der genanvender systemolie og skaber mindre slitage på skibsmotorer, kan blive et nyt væksteventyr for Mærsk. Det skriver dagbladet Børsen.

For Mærsk Line sparer op mod 100 mio. kr. på den nye teknologi. Samtidig sættes den nye teknologi til salg, så konkurrerende virksomheder kan investere i den.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

"Ambitionen er, at teknologien vil slå bredt igennem i industrien. Inden for de næste fem år skal udstyret kunne findes om bord på 10-20 procent af verdens skibe inden for de segmenter, det passer til," siger adm. direktør i Maersk Fluid Technology, Jens Byrgesen.

Læs også: Mærsk Line holder skansen trods lave fragtpriser

Den nye teknologi er dog relativt kostelig at implementere, men i løbet af et år skulle den eftersigende have tjent sig selv ind igen.

Der er da heller ingen tvivl om, at shippingbranchen er interesserede i den nye smøreolieteknologi, der går ud på at genbruge olien. Således har Mærsk allerede solgt teknologien til virksomheder i Sverige og Tyskland.

Læs også: Kinesisk kæmpeeksplosion påvirker danske virksomheder

Kender af branchen peger på, at det sjældent er shippingvirksomhederne selv, der står for nye teknologiske landvindinger inden for skibsfart. Det placerer Mærsk i en stærk position på markedet.

-JPN 

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere