28.10.2021  |  Produktion

Ny fabrik fyrer op under kedlerne i Øland

Produktionsarealet er fordoblet, effektiviteten er banket i vejret, og CO2-udslippet er reduceret betydeligt på Ølands nye fabrik i Kliplev.

Med sine 5.500 kvadratmeter er Ølands nye fabrik i Kiplev skabt til vækst. Fabrikken, som ligger syd for Aabenraa, er den centrale motor i virksomheden og forsyner byggerier landet over med ventilations- og isoleringssystemer. Den nybyggede fabrik er et tigerspring for Øland, der nu får betydeligt flere produktionsmuskler. 

Fabrikken, som er dobbelt så stor som det tidligere lejemål på havnen i Aabenraa, er dimensioneret til 3-holdsskift med 55 mand på hvert hold. Det vil medføre en effektivisering på 30 procent og sikre, at Øland kan følge med den stigende efterspørgsel nu og i fremtiden. 

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Vi satte omsætningsrekord i september og har i mange år løbet stærkt for at følge med efterspørgslen. Nu har vi de perfekte rammer, som understøtter vores strategi”, siger administrerende direktør i Øland, Carsten Madsen. Han påpeger, at virksomheden nu har plads til at øge mandskabskapacitet betydeligt ifølge af deres nye fabrik.

Bæredygtig fabrik

Der er tænkt bæredygtighed ind flere steder i den nye fabrik. Øland har fået dispensation til ikke at være på det pligtige naturgassystem og kører derfor udelukkende med varmepumper. To store varmpumper sørger for al opvarmning, og tagkassetter i glasuld reducerer CO2-udslippet betydeligt. Alene ved at vælge glasuld frem for stenuld er der opnået en CO2-besparelse på 48,9 procent.

Siden åbningen i september er der ansat 8 nye medarbejdere på fabrikken, som i dag har 65 ansatte. Planen er yderligere forøgelse. 

-CH

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere