17.06.2020  |  Branchenyt

Ny aftale skal hjælpe rederier og eksport i gang

Et bredt politisk flertal har netop indgået en aftale om genopretning af økonomien og en udfasning af hjælpepakkerne. 500 millioner kroner er sat af til et hårdt presset eksporterhverv, herunder de danske rederier.

Covid-19 har bragt en række udfordringer for både de rederier, der sørger for at passagertrafikken mellem Danmark og nabolandene, og for de rederier, der sejler varer jorden rundt.

Læs også: Dansk skibsfart satte eksportrekord i 2019

Derfor er det positivt at se, at et bredt politisk flertal med en aftale giver en hjælpende hånd til erhvervslivet herunder rederierne, mener Danske Rederier.

Særlig relevant for Det Blå Danmark er støtte til eksporten i takt med den gradvise udfasning af hjælpepakker.

”Det er klart, at vi helst så alle grænser fuldt åbne allerede fra i dag, men når det nu ikke kan være sådan, er jeg glad for at se, at nattens aftale udfaser hjælpepakkerne gradvist, så vi holder hånden under de færge- og passagerrederier, der med grænselukningerne fik trukket tæppet væk under deres forretning”, siger Anne H. Steffensen, administrerende direktør i Danske Rederier.

Behov for vedholdende fokus
Med aftalen afsættes 500 millioner kroner til at hjælpe eksporten i gang igen – herunder til etablering af genstartsteams. 

I takt med, at grænserne åbner, og hjælpepakkerne udfases, er der brug for et vedholdende fokus på eksporterhvervenes forhold.

Læs også: Danske Rederier indgår aftale om besætningsskift under coronakrise

”Når man som rederi lever af at fragte varer mellem verdensdelene, så siger det sig selv, at det er alvorligt, når samfund på tværs af kloden lukker ned simultant. Der er brug for en fokuseret indsats for at genstarte eksporten, så vi kan få gang i handlen igen. Derfor er jeg glad for, at nattens aftale sætter fokus på erhvervslivets eksport og midler af til at styrke indsatsen”, siger Anne H. Steffensen.

- SMF

Denne artikel er en del af temaet Coronavirus

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere