09.04.2021  |  Innovation

Nu printer igus kunstig intelligens ind i deres komponenter

Den additive producent igus har siden 2016 opgraderet deres komponenter til energikæder, glidelejer og lineærføringer med intelligente sensorer. Nu har virksomheden formået at printe den kunstige intelligens direkte ind i komponenterne.

igus leverer 3D-printede komponenter til energikæder, glidelejer og lineærføringer. I dag har igus’ komponenter omtrent samme levetid, som de komponenter, der er produceret på traditionel vis. Men intelligente sensorer printet direkte ind i komponenten skal ændre det.

"Vi har nu opnået et virkeligt gennembrud med smart-3D-printede lejer", siger Tom Krause, Leder af Additiv Produktion hos igus, om de nye komponenter, som får indprintet intelligente sensorer i sig.

Sensorne er nøglen til at forlænge de 3D-printede komponenters levetid. Længe inden et svigt informerer den intelligente 3D-printede komponent om et kommende behov for udskiftning. Ligeledes kan den rådgive i, hvordan den skal vedligeholdes.  

Læs også: Selvom 3D-print vinder indpas i industrien, halter SMV’er bagefter

Derudover kan den også registrere, når den er ved at være overbelastet, stoppe applikationen omgående og forebygge yderligere skade på lejepositionen og resten af systemet.

"Herved er forudsigelig vedligeholdelse også muligt på specialdele på en økonomisk måde”, fortsætter Tom Krause.

Det betyder, at igus kan levere 3D-print med smarte industri 4.0 funktioner uden, at det forlænger deres leveringstid eller øger deres omkostninger og dermed pris. Der er ikke behov for yderligere procestrin, og intelligente specialdele kan produceres på fem arbejdsdage.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere