09.04.2021 | Innovation
Nu printer igus kunstig intelligens ind i deres komponenter
Den additive producent igus har siden 2016 opgraderet deres komponenter til energikæder, glidelejer og lineærføringer med intelligente sensorer. Nu har virksomheden formået at printe den kunstige intelligens direkte ind i komponenterne.
Det vil forlænge igus' komponenters levetid, når intelligente sensorer printes ind i dem. Foto: igus.
igus leverer 3D-printede komponenter til energikæder, glidelejer og lineærføringer. I dag har igus’ komponenter omtrent samme levetid, som de komponenter, der er produceret på traditionel vis. Men intelligente sensorer printet direkte ind i komponenten skal ændre det.
"Vi har nu opnået et virkeligt gennembrud med smart-3D-printede lejer", siger Tom Krause, Leder af Additiv Produktion hos igus, om de nye komponenter, som får indprintet intelligente sensorer i sig.
Sensorne er nøglen til at forlænge de 3D-printede komponenters levetid. Længe inden et svigt informerer den intelligente 3D-printede komponent om et kommende behov for udskiftning. Ligeledes kan den rådgive i, hvordan den skal vedligeholdes.
Læs også: Selvom 3D-print vinder indpas i industrien, halter SMV’er bagefter
Derudover kan den også registrere, når den er ved at være overbelastet, stoppe applikationen omgående og forebygge yderligere skade på lejepositionen og resten af systemet.
"Herved er forudsigelig vedligeholdelse også muligt på specialdele på en økonomisk måde”, fortsætter Tom Krause.
Det betyder, at igus kan levere 3D-print med smarte industri 4.0 funktioner uden, at det forlænger deres leveringstid eller øger deres omkostninger og dermed pris. Der er ikke behov for yderligere procestrin, og intelligente specialdele kan produceres på fem arbejdsdage.
- KCP
Innovation

Ny støttepulje til virksomheder der vil automatisere med robotter
Til oktober kan små og mellemstore virksomheder søge tilskud fra en ny pulje uddelt af SMV:Digital. Tilskuddet skal gå til rådgivning om, hvordan robotter kan gøre en konkret forskel i virksomhedens produktion.
Branchenyt

Brintbranchen ærgrer sig over aftale om CCS
Dagens CCS-aftale, hvor 27 milliarder kroner bliver fordelt til lagring af mindst 34 millioner tons CO2 i den danske undergrund, indeholder ingen incitamenter til, at CO2’en allerede inden 2030 kan blive anvendt til at producere grønne brændstoffer. Det ærgrer Brintbranchen, der advarer om de potentielle konsekvenser for Danmarks og EU's omstilling af den tunge transport og industri.
Branchenyt

Robotter, automatisering og prisuddeling
Fremtiden er i fokus, når robotterne indfinder sig på HI Tech & Industry Scandinavia i MCH Messecenter Herning den 3.-5. oktober. På messen favnes fremtidens projekter og kunder, ligesom kimen lægges til nye samarbejder. Også vinderen af DIRA Automatiseringsprisen skal kåres på messen.
Lager & distribution

Cobot-automatisering løfter palletering til nyt niveau
Ny virtuel konference kaster lys over, hvordan virksomheder driver palletering mere effektivt.
Innovation

Kunstig intelligens har stort potentiale
Længe har der været snak om, at kunstig intelligens vil transformere måden, vi arbejder på. En ny undersøgelse fra Havard University afslører nu, at brugen af AI ikke kun øger opgavehastigheden med mere end 25 procent, men også forbedrer opgavekvaliteten med over 40 procent.
Innovation

3D-scanner automatiserer Grundfos’ kvalitetssikring
In-line 3D-scanner, der er udarbejdet af specialistvirksomhederne Unimec og Zebicon, har automatiseret Grundfos’ kvalitetskontrol på kritisk vigtige printplader. Løsningen gør det muligt at kvalitetssikre samtlige komponenter i stedet for stikprøver og minimerer antallet af defekte produkter.