Nordiske virksomheder skal i fællesskab blive bedre til 3D print

For at styrke danske fremstillingsvirksomheders konkurrenceevne vil Dansk AM Hub bringe dem sammen med virksomheder i Sverige og Norge. Målet er at løfte deres erfaring og brug af Additive Manufacturing (AM) og 3D print.

Tyskland er et af de førende lande, når det kommer til brug af AM og 3D print. Arkivfoto..

19.10.2020

SCM.dk

Dansk AM Hub er gået sammen svenske Alfred Nobels Science Park. De to partnere ønsker at styrke det nordiske økosystem inden for Additive Manufacturing /3D print i troen på, at de nordiske lande i fællesskab kan tage en førerposition i koblingen mellem nye digitale produktionsteknologier, særligt 3D Print og mere bæredygtige produktioner.

”I de nordiske lande er vi gode til at samarbejde, lære af hinanden og vi har mange både store og mindre virksomheder, der kan få gavn af at erfaringsudveksle med hinanden. Vi gør det allerede i Danmark gennem Dansk AM Hubs aktiviteter, så hvorfor ikke lære af – og inspirere nogle af de bedste produktionsvirksomheder i vores nabolande i Norden", siger Frank Rosengreen Lorenzen, CEO, Dansk AM Hub.

Tyskland er et af de førende lande, når det kommer til brug af AM og 3D print. Dette er blandt andet drevet af store industrier som produktion af biler, fly m.v. Når de store aktører satser på nye produktionsformer, tvinger det de små og mellemstore virksomheder, som ofte er underleverandører, til at følge med. Og det er det, projektparterne vil have de nordiske virksomheder til at gøre.

Projektet vil bringe både virksomheder, NGO’er, universiteter og offentlige aktører sammen i et økosystem på tværs af Norden.

Når man ser på Danmark, Sverige og Norge så har vi mange dygtige og store produktionsvirksomheder, der er i gang med udvikling og produktion af 3D print. Men det er et nyt område og alle skal bruge de dyre lærepenge for at få hul på at kunne producere og faktisk spare penge, tid og ressourcer. ”Hvis alle skal gøre sig de samme erfaringer kommer det til at tage tid og vi bliver overhalet af de helt store lande og aktører”, forsætter Frank Rosengreen Lorenzen.

Læs også: Mere viden om 3D-print skal styrke dansk robotindustri

Med projektet håber de to aktører, at man kan springe nogle af de dyre timer over ved at lære af hinanden. Både Danfoss og Saab er allerede involveret i projektet med stor begejstring.

”I Danfoss har vi allerede sparet mange hundrede tusind euro på at bruge 3D print aktiviteter. Det er et område, vi satser på, og udviklingen går stærkt, så vi er ivrige efter at udveksle erfaringer med vores nordiske nabo-virksomheder, både på teknologien og kompetencer”, siger Steffen Schmidt, Segment Head & Platform Architect – Additive Manufacturing, Danfoss.

Også hos Saab ser man med begejstring på at fremme AM området og er i fuld gang med at implementere 3D print.

”Det er meget vigtigt, at 3D print-teknologien spredes til flere virksomheder. Et tydeligere samarbejde mellem de nordiske lande, hvor vi har mulighed for at dele viden mellem flere virksomheder, kan fremskynde anvendelsen af ​​AM – og øge kompetencer, som også gavner vores aktiviteter. Derfor er vi glade for at støtte denne kategori af initiativer, som Dansk AM-Hub og Alfred Nobel Science Park gennemfører”, fortæller Göran Backlund, CTO Saab Dynamics AB, Chair of Saab AM Group.

Det er med støtte fra EU, at Dansk AM Hub i første omgang vil afdække forholdende i de nordiske landes brug af AM og undersøge hvilke barrierer virksomhederne oplever, og hvor der er behov for at gøre en større indsats. Herudover vil de bringe aktørerne sammen, så man netop kan høste erfaringer fra hinanden.

- KCP

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Sådan bliver din SMV resilient i 2025

DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Fremtidens terminal har 470 scannere

Relateret indhold

22.11.2024SCM.dk

Nordiske virksomheder har 23 milliarder euro bundet i overflødige lagre

21.11.2024SCM.dk

På vej mod mest profitable år siden covid-krisen

20.11.2024Bureau Veritas

Sponseret

Webinar: Learn about AQAP2110 Standards and their requirements

15.11.2024SCM.dk

Danmark og Holland indgår tæt samarbejde om VE og brintproduktion

14.11.2024SCM.dk

Ny rapport: Arbejdsvilkår overskrider firmas eget kodeks

11.11.2024SCM.dk

Ny virksomhedstype vil lukke huller i cirkulær økonomi

11.11.2024SCM.dk

Millionbøde til bilproducent for greenwashing i Danmark

07.11.2024Bureau Veritas

Sponseret

Webinar: ISO 27001 & ISO 27701 certificering

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Supply Chain Management (SCM)

Få kompetencer til at designe og lede effektive produktions- og forsyningskæder, også kaldet supply chains, som er en forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Dato

31.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bureau Veritas
Kursus
CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation
Konference
Sådan bliver din SMV resilient i 2025

Deltag i denne konference og få indsigt i de udfordringer og muligheder, der bliver vilkårene for danske SMV’er som din i 2025.

Dato

28.11.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Miljømærkninger

I dag findes der et væld af miljømærker, men hvad er deres egentlige værdi, og hvordan vælger man det rette miljømærke for sin virksomhed? Dette webinar vil tage udgangspunkt i ESG-principperne (Environmental, Social, Governance) og undersøge, hvordan miljømærker kan bidrage til at dokumentere jeres indsats på disse tre områder.

Dato

28.11.2024

Tid

10:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: ISO 27001 & ISO 27701 certificering

Lær om fordelene ved en ISO 27001 certificering

Dato

29.11.2024

Tid

10:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Learn about AQAP2110 Standards and their requirements

Did you know that suppliers of products and services to the NATO Member Countries Defence Acquisition and Logistics Organizations often must meet relevant NATO quality standards outlined in the AQAP - Allied Quality Assurance Publications?

Dato

11.12.2024

Tid

13:00

Sted

Online