16.11.2012  |  Lager & distribution

Nordeuropas største telthal ligger i Nyborg

Indhold fra partner Hvad er dette?

Firmaet OB Wiik har specialfremstillet en kæmpe telthal i Nyborg, hvor vindmølletårne bliver opbevaret før den videre transport ud i verden.

I den del af Nyborg havn, hvor Vognmandsrutens færger i sin tid lagde til kaj, er der rejst en telthal, som er svær at overse. Den er 90 meter bred og har et samlet areal på små 12.000 kvadratmeter, hvilket gør WiikHallen, som teltet hedder, til Nordeuropas største affugtede telthal.

Telthallen er specialfremstillet af det norskejede OB Wiik, og under teltdugen opbevarer Andresen Towers de vindmølletårne, som virksomheden har udviklet og produceret for Siemens Wind Power. De færdige tårne vil rejse sig i en højde op til 142,5 meter.

Bygget af 100 tons stål
Der har været flere udfordringer forbundet med opførelsen af så stor en telthal, hvor der alene til den bærende konstruktion er benyttet mere end 100 tons stål.

”Det forudsætter, at montørerne har virkelig styr på samtlige arbejdsprocesser og deres rækkefølge. Derudover skal vi jo leve op til Euro Code samt de danske tillæg. Derfor udfører vi statiske beregninger, som sikrer, at standarderne altid bliver overholdt”, siger Kim Jansdorf, leder af OB Wiik Danmark.

Han oplyser, at der gik cirka fem måneder fra OB Wiik modtog ordren, til monteringen af hallen var helt færdig.  

OB Wiik, der har været på det danske marked siden 2011, leverer telthaller til næsten ethvert tænkeligt formål til mere end 80 lande.

- JKK

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere