30.05.2016  |  Lager & distribution

Nike løfter sløret for sit bæredygtige DC

Den amerikanske sportsgigant Nike åbnede for nylig den seneste udvidelse af sit europæiske DC i Belgien. Nu fortæller koncernen lidt mere om de nye faciliteter.

Bæredygtighed og højteknologi er kodeordene for den seneste udvidelse af sit gigantiske europæiske distributionscenter, Nike tog i brug for nylig. Den amerikanske sportsmastodonts såkaldte European Logistics Campus (ELC) er placeret i belgiske Laakdal, omkring 50 km fra Antwerpen i Flandern, og udvidelsen, den femte i rækken, skal tjene som lidt af en showpiece.

Læs også: E-handel lægger pres på materialehåndteringen

Ikke alene skal ekspansionen gøre Nike i stand til at betjene sine mange kunder endnu hurtigere og endnu mere effektivt og fleksibelt, det skal også ske på overordentlig bæredygtig vis.

“Vores faciliteter i Belgien er et topeksempel på, hvordan bæredygtig innovation er indlejret i Nikes vækststrategi, hvilket gør os i stand til at maksimere vores ydeevne samtidig med, at vi minimere vores fodaftryk”, siger Vice President of Supply Chain Operations for Nike Europe, Bert Stevens.

Fakta om nyudvidelsen:

  • Den nye fløj kører på 100 procent vedvarende energi, produceret on site af seks vindmøller og solpaneler på taget, suppleret med både geotermisk, hydroelektrisk og biomassegeneret energi.
  • Hele centeret bliver serviceret af de lokale vandveje. 99 procent af de indkomne containere kommer via kanalerne, hvilket sparer 14.000 lastbilture om året.
  • Selve bygningen er båret af sin indvendige hyldestruktur, hvilket reducerer både materialeforbrug og affald og derved minimerer dens fodaftryk.
  • Over 95 procent af det affald, der bliver genereret on site bliver genanvendt lokalt. Medarbejdernes gangarealer er eksempelvis belagt med genbrugt materiale fra sko.
  • Flere vinduer og mere LED-belysning betyder lavere energiforbrug og reducerer dermed centerets miljøaftryk.

SCM.dk besøgte den ”gamle” del af Nikes ELC tidligere på året. Læs reportagen herom i den seneste udgave af erhvervsmagasinet SCM & Logistik, der netop er udkommet, og her på sitet senere. Se mere om den nye udvidelse her.

-AK

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere