04.01.2021  |  Innovation

Når erhvervslivet forsker og udvikler, er det i teknikken

Selvom natur- og sundhedsvidenskab også er store forskningsområder for erhvervslivet, gik næsten halvdelen af erhvervslivets udgifter til egen forskning og udvikling (FoU) til forskning i teknisk videnskab.

Elektronik, energiteknik og maskinteknik samt medicoteknik er hvad erhvervslivet ser størst fordel i at udvikle. Derfor går 49% af midlerne til egen forskning og udvikling til at undersøgelser indenfor den tekniske videnskab.

Til sammenligning udgjorde teknisk videnskab 17 pct. af den offentlige sektors udgifter til egen FOU. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Læs også: Trods corona-benspænd: Opgør med drenge- og pigefag skal få flere kvinder til at vælge teknikken til

I den offentlige sektor udgør sundhedsvidenskab det største forskningsområde med 35 procent af midlerne dedikeret til hertil. Generelt af midlerne i højere grad spredt ud over flere forskningsområder. For eksempel modtaget humaniora, samfundsvidenskab samt jordbrugs- og veterinærvidenskab tilsammen 25 procent af midlerne fra det offentlige. Hos erhvervslivet modtager de tilsammen kun to procent.

Generelt har mængden af midler sat til side ikke ændret sig meget de seneste år. Ej heller ikke fordelingen mellem erhvervslivet og det offentlige. Siden 2009 har FoU-udgifternes andel af BNP i Danmark ligget tæt på 3 procent, og fordelingen mellem henholdsvis erhvervslivets og den offentlige sektors andel har været nogenlunde stabil. I 2019 udgjorde erhvervslivets andel 63 procent af de samlede udgifter til FoU, og den offentlige sektors andel udgjorde 37 procent. 

Kilde: Danmarks Statistik, Danmark Statistik

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere