Moderne slaveri får frit spil under coronapandemien
I en verden, hvor moderne forsyningskæder også er globale, er det sværere for en virksomhed at kontrollere arbejdsforholdene hos deres underleverandører eller producenter. På grund af covid-19 er det nu endnu sværere, da kontrollører ikke i samme omfang kan besøge faciliteter placeret på den anden side af jorden.
En stor vestlig virksomhed har outsourcet deres produktion til Kina, Bangladesh eller Cambodja. En journalist kommer forbi produktionen og dokumenterer de forfærdelige forhold, der arbejdes under. Der lyder et ramaskrig i Vesten. Virksomheden påstår ikke at kende noget til det: Det er deres leverandørs underleverandør. Vi kan alle genkende fortællingen, som har gentaget sig nok gange til, at de færreste bliver helt chokeret, når man hører om kummerlige forhold i virksomheders forsyningskæde.
Det øgede fokus fra offentlighedens side samt lovgivning fra for eksempel Australien har krævet, at virksomheder blev mere bevidste om deres forsyningskæde. Det blev nødvendigt for dem at kontrollere forholdene i den globale kæde for at forhindre slavelignende forhold.
Men dette er blevet betydeligt sværere, da verden er gået i kollektiv isolation, efter covid-19 ramte, skriver mediet Supply Chain Brain.
Men det er ikke det eneste problem: ”Det økonomiske chok forårsaget af covid-19-udbruddet gør også folk mere sårbare for udnyttelse, hvilket yderligere forværrer problemet”, siger Mans Carlsson, leder af ESG research ved Ausbil Investment Management, til Bloomberg.
”Vi er kun i begyndelsen af denne lange rejse for virkelig at forstå kompleksiteten af forsyningskæder og det indbyrdes forhold med andre problemstillinger”, fortsætter Danielle Welsh-Rose, ESG investment director for Asia Pacific.
Kilde: Supply Chain Brain
- KCP