16.04.2015  |  Branchenyt

Modefirmaer bruger færre kemikalier i forsyningskæden

Milliardvirksomheder som H&M og Adidas har forbedret indsatsen, når det handler om at neddrosle brugen af kemikalier i forsyningskæden.

Nogle af verdens største mode- og tekstilproducenter som H&M, Adidas, Benetton og Levi’s, har alle gjort en aktiv indsats for at sikre en grønnere forsyningskæde med færre kemikalier. Det skriver branchemediet Supplymanagement.com.

Således viser en opgørelse fra Greenpeace, at flere af verdens største producenter, der står for ti procent af omsætningen i verdens samlede tekstilbranche, gør en aktiv indsats for at blive fri af kemikalier. Kemikalier, som industrien historisk set har været storbruger af.  

Læs også: Apple forbyder kemikalier i forsyningskæden

Greenpeace oplyser blandt andet, at verdens anden største modefirma, svenske H&M, helt har stoppet brugen af PFC-kemikalier, mens Adidas og Benetton har haft gang i selvransagelsen og holder skarpt øje med, hvilke kemikalier de bruger i alle dele af deres forsyningskæde.

Kampagnestaben fra Greenpeace, der står bag projektet Detox Catwalk, mener, at det er global lovgivning om brugen af kemikalier for tøjindustrien, der har gjort udslaget.

Dog forårsager tekstilbranchen fortsat store miljømæssige problemer - blandt andet i Jakarta, Indonesien, hvor 80 procent af vandet vurderes som forurenet på grund af tøjproduktion.

Læs også: Miljømærker hjælper virksomheders grønne indkøb

Af virksomheder som Greenpeace kritiserer for ikke at gøre nok, er blandt andre danske Bestseller, samt highend-brands som Hermès, Giorgio Armani, Versace og Dolce Gabbana. 

-JPN

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere