03.09.2019  |  Branchenyt

Minimer nedetid: Solar leverer frekvensomformere på rekordtid

Indhold fra partner Hvad er dette?

Frekvensomformere på op til 160 kilowatt leveret på under tre timer – selv på en søndag*. Sådan lyder budskabet i en ny kampagne fra Solar, som sætter alle sejl ind for at sænke kundernes nedetid.

Vagttelefonen ringede søndag eftermiddag. Normalt en stille dag på Solars centrallager i Vejen. I røret var en fabrikschef med sved på panden og panik i stemmen. Fabrikken var brudt sammen med en timepris til mange hundredetusinde kroner til følge. Problemet? En defekt frekvensomformer på velvoksne 160 kilowatt.

”Vi har nogle dygtige folk på vagttelefonen døgnet rundt. De fandt lynhurtigt en ny frekvensomformer og fik den afsted til produktionen. Så selv om det er én af de større af slagsen, fik vi løst kundens problem på mindre end en time. Heldigvis,” siger Vice President Industry & Offshore hos Solar, Lars W. Sørensen.

”Går frekvensomformeren ned, står produktionen stille. Men de er alt for dyre at have stående som reserve på fabrikken, så derfor har vi taget en beslutning om at altid at have et meget bredt udvalg tilgængeligt, så vores kunder altid er på den sikre side,” siger han.
Nedetid er nøglen
Lars W. Sørensen forklarer, at kunderne har adgang til hele produktserier fra Schneider Electric – døgnet rundt og leveret med den udvidede version af virksomhedens timeservice, Fastbox Maxi. Men det handler ikke kun om frekvensomformere, det handler om at sænke kundernes totalomkostninger.

”Nogle vil sige, at vi skyder over mål ved at have så store frekvensomformere på lager. Men når vi snakker totaløkonomi, er nedetid afgørende. Hvis vi skal minimere vores kunders nedetid, skal vi altid kunne levere de kritiske komponenter. Og det gælder selvfølgelig ikke kun frekvensomformere – de er blot et eksempel,” lyder det fra Lars W. Sørensen, der uddyber:

”Det hjælper ikke meget at forhandle gode priser på strips og sikkerhedsbriller, hvis man ikke har sikret sig adgang til de kritiske komponenter 24/7, så nedetiden minimeres. Vores mest succesfulde kunder arbejder derfor med indkøb af varer ud fra en totaløkonomisk tilgang.”

*Solar oplyser, at leveringstiden på under tre timer kun gælder for brofaste øer.

Mere fra Solar Danmark A/S

Solar Danmark A/S

www.solar.dk

Solar Danmark A/S, er en sourcing- og servicevirksomhed med fokus på kundens behov, inden for bl.a. el, vvs, ventilation, sikring og vedvarende energi. Solar er en af Danmarks førende og mest moderne virksomheder inden for sit felt. Solar Danmark har hovedkontor og centrallager på 45.000 m2 placeret i Vejen, samt 4 kompetencecentre og 10 servicecentre centralt placeret i Danmark. Solars høje…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere