06.03.2015  |  Branchenyt

Min vej til SCM-jobbet: Lone Kavin

Indhold fra partner Hvad er dette?

Lone Kavin, ph.d.-studerende i supply chain-modeller inden for offshore-vindenergi ved SDU, ser SCM som et slaraffenland med gode muligheder for fordybelse i forskellige områder.

Hvorfor har du valgt en ph.d. inden for SCM?
Jeg kunne godt lide, at den opslåede ph.d.-stilling ved SDU var relateret til et bestemt forskningsprojekt, offshore-vindenergi, hvor der på forhånd var et netværk af praktikere, som indgik i projektet.

Læs også: Min vej til SCM-jobbet: Jesper Eichler Jacobsen

Samtidig er SCM en forholdsvis ny disciplin, der stadig er forholdsvis uberørt rent fagligt. Så jeg ser SCM som et slaraffenland, hvor der er virkelig mange emner, som man kan dykke ned i.

Hvad er det bedste ved at arbejde med SCM?
I takt med globaliseringen og det øgede fokus på omkostninger, bliver SCM mere og mere vigtigt i forhold til mange af de udfordringer, som virksomhederne står med.

Desuden finder jeg koblingen mellem teori og praksis interessant. Her er det ikke teori for teoriens skyld. Det er spændende, at man inden for SCM kan være med til at producere noget viden, der kan bruges i praksis.

Og så er det dejligt at opleve, at man som kvinde bliver utroligt vel modtaget i en SCM-verden, der mest består af mænd.   

Hvilket job har du om fem år?
Jeg håber på at blive ansat som adjunkt ved universitetet, efter jeg har færdiggjort min ph.d., da jeg rigtig gerne vil fordybe mig yderligere i emnet.

Læs også: Min vej til SCM-jobbet: Jesper Kjær Jensen

Om Lone Kavin

Uddannelse: Master i markedsorienteret virksomhedsudvikling, SDU, 2012.

Seneste job: Mellemleder, Sydvestjysk Sygehus, forskningssekretær, Skejby Sygehus. 

Et alternativ kunne være at blive tilknyttet industrien som ekspert. Det vil være oplagt med offshore-industrien, men det kunne også være som konsulent inden for andre områder af SCM. 

Hvad er dit bedste karriereråd?
Først og fremmest skal man finde ud af, hvad man interesserer sig for. Det kræver hårdt arbejde at få en karriere. Så hvis man ikke er indstillet på at gøre det til en livsstil, skal man nok overveje andre muligheder. Det gælder både som forsker og i erhvervslivet, at interessen skal drive dig. 

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere