Mere kunstig intelligens til produktionen

Danmark og resten af det europæiske produktionsapparat skal gøres mere modstandsdygtigt, bæredygtigt og digitalt ved at udnytte mulighederne inden for kunstig intelligens. Teknologisk Institut skal være den danske EU-spydspids til at levere test- og forsøgsfaciliteter til robot- og teknologivirksomheder, som skal indføre kunstig intelligens, AI, i produktionen.

Danmark og resten af det europæiske produktionsapparat skal gøres mere modstandsdygtigt, bæredygtigt og digitalt ved at udnytte mulighederne inden for kunstig intelligens. Foto: Teknologisk Institut..

13.03.2023

SCM.dk

Teknologisk Institut i Odense er blevet udvalgt i den store EU-satsning AI MATTERS til at hjælpe robot- og teknologivirksomheder med det nyeste inden for test- og forsøgsfaciliteter til at implementere kunstig intelligens, AI, i produktionen. Kunstig intelligens vurderes at have et stort potentiale i industrien. Kunstig intelligens kan for eksempel bruges til robotter i produktionsvirksomheder og optimering af produktionsudstyr ved hjælp af data og algoritmer, som kan sætte virksomhederne i stand til at skabe bedre produkter, tjenester og ydelser til deres kunder. Blandt andet gennem produktionsoptimering og energi- og materialebesparelse.

Målet er - i tæt samarbejde med den europæiske robotindustri og fremstillingsindustri - at få modnet nye intelligente robotløsninger og dermed hjælpe teknologivirksomhederne tættere på markedet, så den europæiske fremstillingsindustri bliver globalt førende inden for anvendelsen af kunstig intelligens og robotter.
Konkret skal de danske partnere i indsatsen hjælpe teknologiudviklere og -udbydere med test af det nyeste inden for kunstig intelligens og robotteknologi til produktionen. Det skal være med til at sikre EU en plads i front, når det kommer til teknologi.

Bred udrulning og anvendelse
I maskinrummet til initiativet – som har fået navnet AI-MATTERS – finder man 25 store forsknings-, teknologi- og innovationsorganisationer fordelt på otte europæiske lande. De skal nu sammen sikre en bred udrulning og anvendelse af digitale teknologier på tværs af Europa – særligt inden for området avanceret produktion. Det er altså de stærkeste parter på området i EU, der skal være med til at fremme kunstig intelligens.

”Der er brug for nye og innovative robotløsninger med kunstig intelligens, som vi ser frem til at udvikle og afprøve i samarbejde med robot- og teknologivirksomheder. Med Teknologisk Instituts nye, avancerede udstyr får robot- og teknologivirksomheder nemlig muligheden for at komme til Odense og teste muligheder og nye teknologier til konkret brug af kunstig intelligens i produktionsapparater af. Med placeringen af AI-MATTERS initiativet i Odense styrker vi robotklyngen og skaber endnu bedre udviklingsmuligheder for robot- og teknologivirksomheder”, siger teknologichef Kurt Nielsen, Teknologisk Institut.

Læs også: Danmark i nyt samarbejde om robotteknologi

Teknologisk Institut leder initiativet AI-MATTERS i Danmark, og samarbejder med Odense Robotics, Alexandra Instituttet og Force Technology.

”Det er vores formål at understøtte omstillingen af den danske og europæiske fremstillingsindustri til en mere bæredygtig produktion samtidig med, at den er konkurrencedygtig. En produktion, der hurtigt og omkostningseffektivt kan adressere ændrede markedsbehov - og som samtidig understøtter lokal produktion og beskæftigelse”, tilføjer han.

AI-MATTERS er Europa Kommissionens nye initiativ, som skal styrke optaget af kunstig intelligens og robotteknologi i den europæiske fremstillingsindustri. Med det følger midler på knap 450 millioner kroner, der vil blive investeret i initiativet over de næste fem år. Det er omkring 50 millioner kroner, der investeres i de danske faciliteter.

- PiB

Descartes

Sponseret

Toldbehandling fra Descartes – øg resiliensen i forsyningskæden

AGR

Sponseret

Er dit ERP nok til lagerstyring? Sådan lukker AGR hullerne i forsyningskæden

Relateret indhold

19.12.2024DTU Learn for Life

Sponseret

Bliv skarpere på SCM med diplomkurser på DTU

19.12.2024SCM.dk

Klimakredit-diskussionen er langt fra slut

16.12.2024Bureau Veritas

Sponseret

Kickstart 2025 med nye kompetencer inden for kvalitetsledelse

12.12.2024SCM.dk

It-aktør lancerer CSRD-løsning der forenkler compliance

10.12.2024SCM.dk

Erhvervsleder: Bestyrelserne skal omfavne EU-krav

10.12.2024Bureau Veritas

Sponseret

Jorden under pres: “De Planetære Grænser”

10.12.2024Bureau Veritas

Sponseret

Jagten på at skabe en bedre fremtid

09.12.2024Bureau Veritas

Sponseret

Mere sikkerhed - mindre aftryk

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
Bureau Veritas
Webinar
Jorden under pres: “De Planetære Grænser”

Sådan lyder en af flere spændende overskrifter på BV Talks

Dato

09.01.2025

Tid

14:00

Sted

Online på MS Teams

Bureau Veritas
Webinar
Jagten på at skabe en bedre fremtid

Sådan lyder én af mange spændende overskrifter på BV Talks

Dato

09.01.2025

Tid

14:00

Sted

Online på MS Teams

Bureau Veritas
Webinar
BV Talks - Om Bæredygtighed

BV Talks er en helt ny webinarrække, hvor du kan høre engagerede fagpersoner med noget på hjerte fortælle om deres passion og dele ud af erfaringer, visioner og måske endda praktiske løsninger.

Dato

09.01.2025

Tid

14:00

Sted

Online på MS Teams

Bureau Veritas
Webinar
Mere sikkerhed - mindre aftryk

Sådan lyder en af flere spændende overskrifter på BV Talks

Dato

09.01.2025

Tid

14:00

Sted

Online på MS Teams

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - dag

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

27.01.2025

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Grundlæggende objektorienteret programmering

Vil du opkvalificere dine evner inden for objektorienteret programmering? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at designe objektorienterede programløsninger for din virksomhed.

Dato

27.01.2025

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup