Danmark i nyt samarbejde om robotteknologi

Nyt samarbejde samler alle førende laboratorier inden for kunstig intelligens og robotteknologi på tværs af landegrænser. Formålet er at dele ideer på tværs og sikre, at Europa kan konkurrere i det globale AI-kapløb.

Nyt samarbejde samler alle førende laboratorier inden for kunstig intelligens og robotteknologi på tværs af landegrænser. Formålet er at dele ideer på tværs og sikre, at Europa kan konkurrere i det globale AI-kapløb. Foto: Teknologisk Institut.

29.09.2022

SCM.dk

Intet mindre end 33 partnere fra hele Europa, heriblandt én dansk, Teknologisk Institut, går nu sammen i et netværk for de bedste inden for kunstig intelligens til robotter. Samarbejdet hedder euROBIN.
Det er det eneste europæiske samarbejde med fokus på kunstig intelligens til robotter finansieret af EU. Formålet med samarbejdet er sammen at forske i kunstig intelligens til robotter, dele ideer på tværs af landegrænser og opretholde status som førende på området, så Europa fremadrettet kan konkurrere globalt og løse nogle af de udfordringer, der kan blokere for videre udvikling og implementering. 

Førende vidensinstitutioner
”Kunstig intelligens kan blive en afgørende faktor i forhold til at lykkedes med robotter inden for mange forskellige domæner. Derfor er det vigtigt, at vi i Danmark er med i euROBIN, som er et samarbejde mellem de førende vidensinstitutioner i Europa inden for AI og robotter”, fortæller teknologichef ved Teknologisk Institut, Kurt Nielsen.

”Vi er stolte over, at det forslag vi har stillet sammen med de andre partnere, er blevet valgt og nu bliver støttet af EU, da det kan være med til at fastholde og styrke den danske position inden for robotter. Ved at være med i euROBIN gør vi den fremmeste viden om robotter og kunstig intelligens mere tilgængelig for danske virksomheder”, tilføjer Kurt Nielsen.

Ny platform
I løbet af de næste år vil euROBIN etablere en samlet platform for forskning og udvikling, hvor målet er sammen at skabe betydelige videnskabelige fremskridt inden for AI-baseret robotteknologi samt at styrke det videnskabelige robotsamfund i Europa. De 33 partnere, der er fordelt på 14 lande, har sammen fået tildelt 12,5 millioner euro af EU og Schweiz.

Læs også: Dansk robotteknologi erobrer verdensmarkedet via Tyskland

Med et fokus på at samarbejde og dele erfaringer og forskning er euROBIN Europas svar på, hvordan vi bliver ved med at være førende inden for robotter i den globale kontekst. Sådan lyder det fra teknologichefen ved Teknologisk Institut.

”Det at samle kræfter kan være helt afgørende for international konkurrenceevne og fremtiden”, siger Kurt Nielsen.

- PiB

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Sådan bliver din SMV resilient i 2025

DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Fremtidens terminal har 470 scannere

Relateret indhold

21.11.2024SCM.dk

På vej mod mest profitable år siden covid-krisen

21.11.2024SCM.dk

Danske topledere investerer heftigt i AI – uden at vide noget om teknologien

20.11.2024Bureau Veritas

Sponseret

Webinar: Learn about AQAP2110 Standards and their requirements

15.11.2024SCM.dk

Danmark og Holland indgår tæt samarbejde om VE og brintproduktion

14.11.2024SCM.dk

Ny rapport: Arbejdsvilkår overskrider firmas eget kodeks

11.11.2024SCM.dk

Ny virksomhedstype vil lukke huller i cirkulær økonomi

11.11.2024SCM.dk

Millionbøde til bilproducent for greenwashing i Danmark

07.11.2024Bureau Veritas

Sponseret

Webinar: ISO 27001 & ISO 27701 certificering

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Supply Chain Management (SCM)

Få kompetencer til at designe og lede effektive produktions- og forsyningskæder, også kaldet supply chains, som er en forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Dato

31.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bureau Veritas
Kursus
CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation
Konference
Sådan bliver din SMV resilient i 2025

Deltag i denne konference og få indsigt i de udfordringer og muligheder, der bliver vilkårene for danske SMV’er som din i 2025.

Dato

28.11.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Miljømærkninger

I dag findes der et væld af miljømærker, men hvad er deres egentlige værdi, og hvordan vælger man det rette miljømærke for sin virksomhed? Dette webinar vil tage udgangspunkt i ESG-principperne (Environmental, Social, Governance) og undersøge, hvordan miljømærker kan bidrage til at dokumentere jeres indsats på disse tre områder.

Dato

28.11.2024

Tid

10:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: ISO 27001 & ISO 27701 certificering

Lær om fordelene ved en ISO 27001 certificering

Dato

29.11.2024

Tid

10:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Learn about AQAP2110 Standards and their requirements

Did you know that suppliers of products and services to the NATO Member Countries Defence Acquisition and Logistics Organizations often must meet relevant NATO quality standards outlined in the AQAP - Allied Quality Assurance Publications?

Dato

11.12.2024

Tid

13:00

Sted

Online