04.08.2022  |  Innovation

Med Duo Trailers forbedrer UPS sin bæredygtighed i Europa

I samarbejde med Grupo Carrasso nedbringer UPS sit CO2-aftryk gennem introduktionen af Duo Trailer, som udleder 30 procent mindre CO2 end ved UPS’ normale leveringer.

Som så mange andre er den globale transportør UPS gradvist i gang med en overgang til bæredygtig distribution gennem elektrificeringen af sin flåde, brugen af renere brændstoffer og anvendelsen af vedvarende energi i sine bygninger og andre faciliteter.

Næste skridt for UPS er nu introduktionen af Duo Trailer, som er blevet en del af UPS’ flåde igennem et samarbejde med Grupo Carrasso, der er ejeren bag. Det betyder, at to fulde trailer kan trækkes af én lastbil og på den måde fordoble læsset per lastbil.

Selvom det kræver mere for lastbilen at trække det større læs, er der stadig væsentlige besparelser at hente på klimafronten i forhold til, hvis to lastbiler skulle være sendt afsted på en tilsvarende rute. Hele 30 procent af CO2-udledninger, vurderer UPS og Grupo Carrasso.

Læs også: Dansk opstartsvirksomhed vinder europæisk konkurrence for supply chain startups

”Disse Duo Trailers viser, hvordan vi gennem samarbejde og fortsat innovation kan effektivisere i vores netværk og bygge en bæredygtig fremtid for vores kunder såvel som de samfund, vi bor og arbejder i”, siger Daniel Carrera, der er chef for UPS Europe.

Indtil videre kører Duo Trailers på distancen mellem Madrid og Barcelona i Spanien. Derudover kører UPS’ ’EcoCombi’-lastbiler af lignende design i seks andre lande.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere