07.04.2021  |  Lager & distribution

Mærsks jernbane-eventyr når ny milepæl

Med sin AE19-service vil Mærsk forbinde Asien og Europa gennem et samspil mellem sø- og jernbanefragt. Nu har Mærsk for første gang transporteret et ’block train’ fra Japan til Storbritannien over den transsibiriske jernbane. På den måde opliver transportvirksomheden gamle transportruter.

Siden 2019 har Mærsk gået efter at styrke forbindelsen mellem Asien og Europa, men denne gang er det ved jernbanefragt i stedet for rederiets typiske skibsfragt. Ved hjælp af den transsibiriske jernbane får nordlige Østasiatiske lande et alternativ til den lange vej gennem Suez-kanalen, når deres varer skal til Europa.

Fra Vostochniy Havn, der ligger ud til Det Japanske Hav, blev det første block train fra Japan sendt afsted på ruten, som krydser Rusland, til Skt. Petersborg, hvorfra Mærsk sejler godset videre. Nu er de 40 40-fods containere så ankommet i Storbritannien, og Mærsk kan markere en milepæl for deres AE19-service.

”Det er første gang siden opstarten for to år siden, at vores AE19-service transporterer et fyldt containertog lastet udelukkende med varer Japan. Transit fra Asien til Europe via Rusland er et tiltagende attraktivt alternativ til Suez-kanalen – selv for landene som Japan og Storbritannien omgivet af hav. Vi er sikre på, at de fremskridt vi gjorde sidste år indenfor transsibirisk transit sammen med Russian Railways og vores partner Modul vil fortsætte i 2021”, forklarer Zsolt Katona, chef for Mærsk Eastern Europe i en pressemeddelelse.

Læs også: Brændstof – ikke skibsbyggeri – er den største hæmsko for Mærsks grønne eventyr

Der er tale om en genoplivning af gamle transitruter, når Mærsk bringer den transsibiriske jernbane i spil. For 30 år siden var den ruten nemlig mest populære transitrute for gods mellem Japan og Europa.

”At tilbyde løsning som AE19 til vores japanske kunder viser de muligheder Mærsk kan tilbyde indenfor en række transportmetoder. Jeg er meget glad for at se vores kunders opbakning, og jeg ser frem til at gøre dette til et reelt valg for flere og flere kunder”, tilføjer Toru Nishiyama, der er Area Managing Director for det nordøstlige Asien i Mærsk.

Indtilvidere tilbyder AE19 tre ugentlige afgange mellem det nordøstlige Asien og Nordeuropa, og Mærsk forventer at udvide servicen i løbet af 2021.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere