Mærsk vil teste batterisystem på containerskib

Mærsk har planer om at teste et maritimt batterisystem på skibet Maersk Cape Town. Håbet er, at anvendelsen af batterisystemet kan forbedre skibets ydeevne og pålidelighed samtidig med, at skibets samlede CO2-udledning reduceres.

Trident Maritime Systems batterisystem skal inden længe installeres og testes på Maersk Cape Town-skibet. Foto: Mærsk..

07.11.2019

SCM.dk

Til december vil en container med et 600 kWh batterisystem, der er fremstillet i Odense af virksomheden Trident Maritime Systems, blive installeret på Mærsk-skibet Maersk Cape Town i Singapore.

Læs også: Mærsk tilbyder shipping på CO2-neutralt brændstof

I første omgang sker det som en del af en test, hvor der vil blive holdt øje med, hvor meget batterisystemet kan forbedre skibets ydeevne og pålidelighed samtidig med, at det reducerer den samlede CO2-udledning.

”Dette forsøg vil give os en større forståelse af energilagring, der kan hjælpe Mærsk med at rykke hen mod en øget elektrificering af vores flåde og terminaler. Mærsk vil fortsætte med at teste og udvikle løsninger som en del af vores rejse mod at blive CO2-neutrale i 2050”, siger COO i Mærsk, Søren Toft.

Skibe, der udelukkende sejler på energi fra batterier, ligger ifølge Mærsk stadig år ude i fremtiden, da det på nuværende tidspunkt hverken teknisk eller økonomisk er en mulighed.

Selvom det maritime batterisystem altså ikke kan drive hele Maersk Cape Town alene, så kan det i stedet hjælpe til med at øge effektiviteten hos de generatorer, der er ombord på Maersk Cape Town. Ved at anvende generatorerne mere optimalt og slukke for dem, når der ikke er brug for dem, kan skibets samlede forbrug af brændstof samtidig blive reduceret.

Kan oplades ved hjælp af spildvarme
Batterisystemet kan desuden også støtte skibets generatorer med op til 1.800 kVA ekstra energi, hvis der er behov for hurtige ændringer i skibets elektriske belastning. Batterisystemet er således i stand til at forsyne skibet med ekstra energi, der kan skabe sikkerhed på havet.

Maersk Cape Town har som mange af Mærsks containerskibe allerede et genvindingssystem til spildvarme, som kan bruges til at oplade batterisystemet bæredygtigt ved hjælp af elektrisk energi fra varme, der eller ville have været tabt.

”Dette spændende forsøg, som er det første af sin slags i industrien, vil vise batteriteknologis potentiale til at forbedre vores skibes ydeevne samtidig med, at det også vil reducere brugen af brændstof”, siger chef for flådeteknologi i Mærsk, Ole Graa.

Læs også: Mærsk: slut med CO2 i 2050

Batterisystemet vil inden længe blive transporteret til Singapore, hvor det vil blive installeret om bord på det 249 meter lange containerskib Maersk Cape Town, der sejler på ruter mellem Vestafrika og Østasien. Skibets første fulde rejse med det nye system vil finde sted til næste år og vil blive fulgt tæt for at kunne evaluere på, hvordan systemet yder i forhold til ambitionerne.

- JMA

N.C. Nielsen A/S

Sponseret

Linde skaber ny generation af gaffeltruck

AGR

Sponseret

Er dit ERP nok til lagerstyring? Sådan lukker AGR hullerne i forsyningskæden

Relateret indhold

19.02.2025Apport Systems A/S

Sponseret

Lagerstyring på autopilot - få dit lager til at tænke selv

18.02.2025SCM.dk

7 ud af 10 forbrugere vil købe mere klimavenligt i fremtiden

17.02.2025SCM.dk

Ubalance i indtægter og udgifter presser klimainvesteringer

14.02.2025SCM.dk

Boehringer Ingelheims fabrik viser vejen mod CO2-neutralitet

12.02.2025GS1 Denmark

Sponseret

Webinar: Gør det komplekse arbejde med dine emballagedata nemmere

10.02.2025SCM.dk

Klimasvigt uden konsekvenser: Virksomheder slipper for ansvar

10.02.2025SCM.dk

Ny industrioverenskomst: Højere løn, bedre rettigheder og øget fleksibilitet for familieliv

07.02.2025SCM.dk

Stor usikkerhed om Danmarks klimamål i 2030

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
Bureau Veritas
Webinar
Webinar om CBAM

Gratis webinar om CBAM, hvor du får et generelt indblik i CBAM-reglerne, praktiske erfaringer og kommende krav.

Dato

27.02.2025

Tid

10:00

Sted

Online på MS Teams

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - hybrid

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

28.02.2025

Tid

09:00

Sted

Online

Dansk Standard
Kursus
ISO 9001 diplomkursus i kvalitetsledelse - 2 dage

På dette to-dages ISO 9001 kursus præsenteres du for indholdet i ISO 9001 standarden. Samtidig lærer du, hvordan de enkelte krav til kvalitetsledelse bør efterleves i praksis. Kurset i ISO 9001 tager dig igennem de forskellige faser ved implementering af et ledelsessystem for kvalitet.

Dato

04.03.2025

Tid

09:00

Sted

Dansk Standard, 12 etage, Sal 2 Göteborg Plads 1 2150 Nordhavn

Bredana Axcite A/S
Webinar
Præcise Forecast med ny Microsoft løsning

Den nye app byder på best-in-class Forecasting algoritmer og modeller, enestående brugeroplevelse, intelligente rapporter og analyser

Dato

04.03.2025

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Explore the critical connection between the NIS2 Directive and the CRA

In an era of increasing cyber threats, regulatory frameworks like the NIS2 Directive and the Cyber Resilience Act (CRA) are shaping the future of cybersecurity across Europe. While NIS2 enforces stricter cybersecurity obligations for suppliers and organizations, CRA complements it by embedding security into digital products from the ground up.

Dato

06.03.2025

Tid

13:00

Sted

Online på MS Teams

Descartes
Webinar
Deloitte x Descartes: Webinarium om Frihandel, CBAM och hållbarhet

Ett unikt samarbete mellan Deloitte och Descartes, där ledande specialister inom global handel och hållbarhet delar sina insikter och praktisk information.

Dato

13.03.2025

Tid

10:30

Sted

Online