07.11.2019  |  Branchenyt

Mærsk vil teste batterisystem på containerskib

Mærsk har planer om at teste et maritimt batterisystem på skibet Maersk Cape Town. Håbet er, at anvendelsen af batterisystemet kan forbedre skibets ydeevne og pålidelighed samtidig med, at skibets samlede CO2-udledning reduceres.

Til december vil en container med et 600 kWh batterisystem, der er fremstillet i Odense af virksomheden Trident Maritime Systems, blive installeret på Mærsk-skibet Maersk Cape Town i Singapore.

Læs også: Mærsk tilbyder shipping på CO2-neutralt brændstof

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

I første omgang sker det som en del af en test, hvor der vil blive holdt øje med, hvor meget batterisystemet kan forbedre skibets ydeevne og pålidelighed samtidig med, at det reducerer den samlede CO2-udledning.

”Dette forsøg vil give os en større forståelse af energilagring, der kan hjælpe Mærsk med at rykke hen mod en øget elektrificering af vores flåde og terminaler. Mærsk vil fortsætte med at teste og udvikle løsninger som en del af vores rejse mod at blive CO2-neutrale i 2050”, siger COO i Mærsk, Søren Toft.

Skibe, der udelukkende sejler på energi fra batterier, ligger ifølge Mærsk stadig år ude i fremtiden, da det på nuværende tidspunkt hverken teknisk eller økonomisk er en mulighed.

Selvom det maritime batterisystem altså ikke kan drive hele Maersk Cape Town alene, så kan det i stedet hjælpe til med at øge effektiviteten hos de generatorer, der er ombord på Maersk Cape Town. Ved at anvende generatorerne mere optimalt og slukke for dem, når der ikke er brug for dem, kan skibets samlede forbrug af brændstof samtidig blive reduceret.

Kan oplades ved hjælp af spildvarme
Batterisystemet kan desuden også støtte skibets generatorer med op til 1.800 kVA ekstra energi, hvis der er behov for hurtige ændringer i skibets elektriske belastning. Batterisystemet er således i stand til at forsyne skibet med ekstra energi, der kan skabe sikkerhed på havet.

Maersk Cape Town har som mange af Mærsks containerskibe allerede et genvindingssystem til spildvarme, som kan bruges til at oplade batterisystemet bæredygtigt ved hjælp af elektrisk energi fra varme, der eller ville have været tabt.

”Dette spændende forsøg, som er det første af sin slags i industrien, vil vise batteriteknologis potentiale til at forbedre vores skibes ydeevne samtidig med, at det også vil reducere brugen af brændstof”, siger chef for flådeteknologi i Mærsk, Ole Graa.

Læs også: Mærsk: slut med CO2 i 2050

Batterisystemet vil inden længe blive transporteret til Singapore, hvor det vil blive installeret om bord på det 249 meter lange containerskib Maersk Cape Town, der sejler på ruter mellem Vestafrika og Østasien. Skibets første fulde rejse med det nye system vil finde sted til næste år og vil blive fulgt tæt for at kunne evaluere på, hvordan systemet yder i forhold til ambitionerne.

- JMA

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere