08.08.2018  |  Strategi & ledelse

Mærsk vil fremme LGBTI-rettigheder

A.P. Møller – Maersk vil øge mangfoldighed og inklusion i erhvervslivet. Derfor tilslutter rederiet sig nu en global indsats, der kæmper for lesbiske, bøsser, bi- og transpersoners (LGBTI) rettigheder på arbejdspladsen.

Ifølge FN kan vold og diskrimination af lesbiske, bøsser, bi- og transseksuelle personer (LGBTI) ikke stoppes af myndigheder alene, virksomheder kan og skal også være med til at fremme diversitet og ligestilling på arbejdspladsen. 

Og som led i A.P. Møller – Mærsks strategi om at øge mangfoldigheden på arbejdspladsen, tilslutter selskabet sig nu FN’s LGBTI-standarder for handel.

”Når vi underskriver FN’s standarder, betyder det, at vi tager ansvar som firma for at hjælpe med at tackle et globalt problem og fremme ligestilling for LGBTI-folk”, siger Ulf Hahnemann, chef for Human Resources Officer i A.P. Møller – Maersk.

Læs også: Mærsk deler supply chain-analyser og værktøjer 

Standarderne bygger på en eksisterende international lovgivning for menneskerettigheder og er derfor i overensstemmelse med FN’s vejledende principper for erhvervsliv og menneskerettigheder, skriver Maersk i en pressemeddelelse.

Som virksomhed fungerer standarderne ifølge Maersk som nogle foranstaltninger, som man kan tage for at gøre ens politikker og praksis mere inkluderende for LGBTI-personer. 

- JJK

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere