21.06.2018  |  Branchenyt

Mærsk får ny finansdirektør

A.P. Møller – Mærsk får ny finansdirektør. Valget er faldet på svenske Carolina Dybeck Happe, der er tidligere CFO i svenske Assa Abloy.

Carolina Dybeck Happe bliver ny økonomidirektør i Mærsk. En stilling hun tiltræder senest den 1 januar 2019 og overtager fra Jakob Stausholm, der i marts annoncerede sin afgang. Det oplyser koncernen i dag i en pressemeddelelse.

"Jeg er overbevist om, at hendes kompetencer og erfaring vil bidrage positivt til den fortsatte transformation af vores forretning, og jeg glæder mig til at byde hende velkommen til A.P. Møller-Mærsk", siger  adm. direktør i A.P. Møller-Mærsk, Søren Skou.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Mærsk deler supply chain-analyser og værktøjer

Hun forlader dermed sin stilling som CFO i svenske Assa Abloy til fordel for en plads i virksomhedens direktion, Executive Board, og positionen som den første kvindelige finansdirektør i Mærsks historie. 

”Caroline Dybeck Happe kommer med en værdifuld erfaring fra en global, førende virksomhed med en markant væksthistorie. I Carolina Dybeck Happes tid som CFO er der blevet skabt stor værdi for aktionærerne, og hun har med succes strømlinet interne processer og drevet den digitale agenda i et velrenommeret, internationalt firm, siger Søren Skou. 

Her var hun blandt andet med til at lede Assa Abloy ind på det globale marked og sikre selskabet et årligt salg på otte mia. dollars (godt 50 mia. kr.) og 47.000 medarbejdere.

Læs også: Mærsks regnskab viser milliardunderskud

Også Caroline Dybeck Happe selv ser frem til at kunne slutte sig til Mærsk-stablen.

"Jeg glæder mig til at blive en del af A.P. Møller-Mærsk i denne spændende periode for virksomheden. A.P. Møller-Mærsk er markedsleder med solide værdier og en ambitiøs strategi, der positionerer virksomheden for fremtidig vækst og værdiskabelse", siger hun. 

- EST

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere