Månedens karriereprofil: Greta Ekberg, Gategourmet Danmark
Greta Ekberg, Junior Sourcing Manager i flycateringvirksomheden Gategourmet Danmark. Tidligere vinder af HD-SCM Business Project-prisen sammen på Supply Chain Leaders Forum.
Hvorfor har du valgt SCM-vejen?
Det er jo den mest spændende vej, med et holistisk syn på hele virksomheden. Jeg har altid brændt for indkøb og logistik, som er så vigtigt for, at en virksomheds idéer kan føres ud i livet. Jeg kan nok godt lide at være med til at få tingene til at lykkes, og at være teamplayer. Grunden til at jeg har valgt at læse HD SCM var selvfølgelig af interesse, men også fordi jeg i controlling følte, at jeg manglede at få begrebsverdenen lidt bedre på plads.
Hvad er det bedste ved at arbejde inden for SCM?
Det holistisk og tværgående aspekt fylder meget. Generelt holder jeg meget af at få lov til at bruge min uddannelse i hverdagen, og at jeg så kan kombinere det med noget, jeg er meget interesseret i, altså indkøb og logistik, gør det jo til noget helt ideelt.
Hvilket job har du om fem år?
Det kunne sagtens være noget procesorienteret på tværs af en virksomhed. Det behøver ikke være i fødevarebranchen, selvom det selvfølgelig er oplagt med min uddannelse, men jeg kan rigtig godt lide at prøve noget nyt, så jeg kan se mig selv mange forskellige steder. Jeg har ingen drømmevirksomhed eller -branche som sådan, så lad os se, hvad der sker. Og der er selvfølgelig også en god chance for, at jeg stadig er i Gategourmet.
Om Greta
Uddannelse:
Oprindelig økonoma, sidenhen merkonom i logistik.
Seneste job:
Catering for offentlige hospitaler. Startede med indkøb og lager i Gategourmet. Videre til direct-material controlling og sidst Assistant Master Data Navision i Gategourmet Danmark.
Hvad er dit bedste karriereråd?
Jeg er nok ikke så karriereorienteret på den måde, at jeg har prioriteret min erhvervsbane over alt andet. Men jeg har altid været sikker på, at interessefeltet ligger inden for SCM og fødevarer. Så generelt vil jeg nok bare råde folk til at være åbne over for de muligheder, der byder sig, store som små – man kan altid lære noget nyt, som kan hjælpe én til at forstå tingene i en anden sammenhæng. Og gør dig umage.