06.06.2012

Lys på logistikken hos Danfoss Solar Inverters operations

Indhold fra partner Hvad er dette?

Danfoss Solar Inverters, hvis UniLynx og TripleLynx inverters anvendes i både private og kommercielle solcelleanlæg til at transformere solenergi til strøm, har i de seneste år oplevet en markant stigende efterspørgsel efter virksomhedens produkter.

Danfoss Solar Inverters, hvis UniLynx og TripleLynx inverters anvendes i både private og kommercielle solcelleanlæg til at transformere solenergi til strøm, har i de seneste år oplevet en markant stigende efterspørgsel efter virksomhedens produkter; det har presset produktionen i Gråsten og Sønderborg til det alleryderste. Da Danfoss samtidig har en klar strategi om at være en betydelig global spiller på markedet, besluttede virksomheden i sommeren 2010 at flytte Inverter-produktionen til Danfoss’ hovedkontor i Nordborg. For at fremskynde idriftsættelsen af den nye produktionslokation valgte Danfoss at benytte sig af eksisterende faciliteter frem for at bygge nye.

Den strategiske betydning af projektet sammen med den forcerede tidsplan, med et mål for ibrugtagning af de nye faciliteter i andet kvartal 2011, lå til grund for ledelsens beslutning om at inddrage Langebæk Logistik. Opgaven lød i første omgang på indretning af logistikken omkring den fremtidige produktion og distribution af Solar Inverters-produkter– med undtagelse af selve montagen – inklusiv udarbejdelse af en master plan for realisering af anbefalede logistikløsning. Den indledende analyse gik i gang i august 2010. De efterfølgende uger stod på interview med nøglemedarbejdere, optegnelse af materiale-, vare-, informations- og workflow, samt dataopsamling og -vurdering i forhold til varetilgang, lagermængder og -udnyttelsesgrad, ordremængder, sortiment og stamdata samt forsendelse. Derigennem afklaredes kravene til de nye faciliteter, herunder statisk og dynamisk kapacitet, sortiment, ordrestruktur med mere. Det dannede grundlag for udviklingen af et optimalt logistikkoncept, som blev præsenteret efter et seks ugers intensivt arbejde. Efter fastlæggelse af den overordnede logistikløsning ønskede Danfoss Solar Inverters operations, at Langebæk Logistik skulle bistå Danfoss’ eget projektteam med projektering af den montagerelaterede del af opgaven og med den efterfølgende implementering af løsningen. For Danfoss Solar Inverters var formålet med samarbejdet at sikre optimale flow i produktionen, at sikre en tids- og omkostningseffektiv konsolidering og forsendelse, samt at minimere den ikke-værdiskabende materiale- og varehåndtering og opnå en konkurrencedygtig varestrøm med lave enhedsomkostninger. Det godkendte logistikkoncept indeholdt forslag til indretningen herunder en vurdering af alternative indretningsmuligheder, anbefalede rutiner for materiale- og varehåndtering, anbefalede teknologivalg (automatisering) samt en udførlig master plan for realisering af løsningen.

Projekteringen blev gennemført i månederne op til jul og krævede en meget udførlig detailspecifikation af det ønskede udstyr. Leverancen af udstyret blev efterfølgende udbudt til relevante underleverandører, som blev udvalgt af Danfoss Solar Inverters og Langebæk Logistik i samarbejde. Implementering og realisering har været styret af Danfoss Solar Inverters eget projektteam med sparring og support fra Langebæk Logistik. Implementering af løsningen gik i gang, endnu inden alle leverandørvalg var truffet, og tog for alvor fart i februar 2011. I denne del af projektet har Langebæk Logistik løbende tilpasset løsningen samt supporteret installation af teknisk udstyr. Projektet er nu i en afgørende implementeringsfase, og produktionen forventes at være operationel i august 2011.

Mere fra Langebæk A/S

Langebæk A/S

www.langebaek.com

Langebæk er et supply chain-konsulenthus med stærke operationelle kompetencer. Hos os får du rådgivning om optimalt vareflow i forsyningskæden på alle niveauer og i øjenhøjde. Har I brug for sparring til effektivisering af jeres virksomhed inden for SCM, lagerindretning, produktion, materialeflow, distributionsnetværk og de derti…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere