Logistikaktør lægger emissions-kortene på bordet

At måle emissioner kan være vanskeligt. Vi vil alle gerne vide, hvor meget udledning vores virksomhed genererer, men det er svært og komplekst at udregne udledninger. Samtidig kræver den nye CSRD-lovgivning fra EU, at vi måler og rapporterer vores klimapåvirkning.

DB Schenkers tilgang til emissionsberegning er at følge de globale standarder for emissionsberegning. Foto: DB SCHENKER

18.09.2024

SCM.dk

Emissionsberegninger er meget komplekse, fordi de er baseret på data, der kan defineres, afgrænses og måles på forskellige måder. Resultaterne fra forskellige emissionsrapporter er baseret på forskellige antagelser, hvorfor det ikke er muligt at sammenligne dem med hinanden. De eksisterende standarder regulerer, hvordan man måler og rapporterer udledning af drivhusgasser, men standarden regulerer ikke kvaliteten af de data, der skal bruges.

DB Schenkers emissionsrapporter følger Greenhouse Gas Protocol (GHG)-standarden, der er udviklet af World Resources Institute (WRI) og World Business Council for Sustainable Development (WBCSD).  DB Schenkers beregninger er også baseret på de mest udbredte og accepterede standarder, nemlig GLEC, ISO 14064 og EN 16258. DB Schenker er også i gang med at tilpasse vores værktøj til ISO 14083 og EU-forordningen CountEmissionsEU.

DB Schenkers tilgang til emissionsberegning er at følge de globale standarder for emissionsberegning. For at forbedre værktøjet, så arbejder virksomheden tæt sammen med EcoTransIT, en global tredjepartsorganisation, der er specialiseret i emissionsberegninger. Desto bedre data DB Schenker har, desto bedre bliver værktøjet. Derfor gør virksomheden en stor indsats for at forbedre dataindsamlingen og gennemsigtigheden.

DB Schenker tilbyder kunderne to værktøjer til at analysere CO2-fodaftryk: EcoTransIT, som bruges til at vurdere fremtidig transport, og Emissionsrapporter i Connect, som præsenterer det estimeret CO2-fodaftryk for vores gennemførte transportkørsler.

Læs også: Topledere i nordiske lande trækker klima ind i strategien

Konsulentfirmaet, DB Schenker Consulting AB, hjælper kunderne med avancerede emissionsrapporter. DB Schenker Consultings rapport er mere detaljeret og mere kundespecifik end den standardrapport, som DB Schenker tilbyder via Connect. 
Detaljeringsgraden i DB Schenker Consultings emissionsrapport, for eksempel med hensyn til brændstof og køretøjstype, bestemmes i samråd med kunden. DB Schenker Consulting udarbejder en omfattende analyse, og resultaterne kan præsenteres på forskellige måder afhængigt af kundens krav og formål. Emissionsrapporten indeholder også en handlingsplan med konkrete tiltag, der kan bidrage til at reducere klimapåvirkningen, for eksempel skift af brændstof, større konsolidering eller alternative transportmidler.

Kilde: DB Schenker

/ PiB

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Ny Toyota Traigo48-serie med uovertruffent design og banebrydende ydeevne

Apport Systems A/S

Sponseret

Lagerstyring på autopilot - få dit lager til at tænke selv

Relateret indhold

02.04.2025GS1 Denmark

Sponseret

Kunderne skal opleve gennemsigtighed, når de handler hos os

02.04.2025Delfi Technologies A/S

Sponseret

Byflou: Digitale prisskilte: En gamechanger for Byflous fysiske univers

01.04.2025DTU Learn for Life

Sponseret

Ny efteruddannelse på DTU i ESG-styring og -rapportering

31.03.2025Delfi Technologies A/S

Sponseret

Jysk Caravan Center: Digitale prisskilte øger effektivitet og giver bedre kundeoplevelse

28.03.2025Delfi Technologies A/S

Sponseret

Digitale buffetskilte skaber overblik i kantinen hos FGU Midtjylland

26.03.2025GS1 Denmark

Sponseret

Undgå at deklarere al din emballage rød og spar penge

26.03.2025Fyns Kran Udstyr A/S

Sponseret

Hør mere om vores WeDoLifting skraldetalje

26.03.2025Delfi Technologies A/S

Sponseret

Luxplus: Fra online abonnementsunivers til innovativ fysisk butik

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
Bureau Veritas
Kursus
ISO 14001 Intern Auditor

På ISO 14001 Intern Auditor træner du forskellige auditeringsteknikker og -værktøjer, og hvordan du udfører intern audit af din virksomheds miljøledelsessystem i henhold til de strategiske og operationelle kravelementer i ISO 14001 standarden.

Dato

07.04.2025

Tid

08:30

Sted

Vejle

Consafe Logistics
Webinar
Automation implementation fra A til Z

With warehouse automation set to double by 2030, many companies are prioritizing automation—but key questions arise. What should you automate and why? When should you involve your automation vendor? What are the critical success factors?

Dato

08.04.2025

Tid

10:00

Sted

Online

Bredana Axcite A/S
Webinar
Nem administration af priser

Er jeres administration af priser tung og tidskrævende? Understøtter den ikke til fulde jeres virksomhed i dag? Så er dette live-webinar om attributbaseret prissætning, præcis noget for dig!

Dato

08.04.2025

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
Er din virksomhed underlagt Bekendtgørelse 761/2024? Vær sikker på, om du opfylder de nye krav

Den 1. juli 2024 udsendte Energistyrelsen Bekendtgørelse 761/2024 med opdaterede krav til obligatoriske energiledelsessystemer og energi- og klimasyn for visse virksomheder.

Dato

24.04.2025

Tid

10:00

Sted

Online på MS Teams

Bureau Veritas
Kursus
ISO 9001 Intern Auditor

Bliv ISO 9001 Intern Auditor

Dato

28.04.2025

Tid

08:30

Sted

Kongens Lyngby

Bureau Veritas
Kursus
Introduktion til ISO 20001: Minimering af Food Waste & Loss

Vidste du godt, at der er en ny ISO-standard på vej, som fokuserer på at minimere fødevareaffald og -tab på en systematisk måde? Denne standard, der forventes udgivet i 2026, har fået betegnelsen ISO 20001.

Dato

29.04.2025

Tid

08:30

Sted

Fredericia