Logistikaktør lægger emissions-kortene på bordet

At måle emissioner kan være vanskeligt. Vi vil alle gerne vide, hvor meget udledning vores virksomhed genererer, men det er svært og komplekst at udregne udledninger. Samtidig kræver den nye CSRD-lovgivning fra EU, at vi måler og rapporterer vores klimapåvirkning.

DB Schenkers tilgang til emissionsberegning er at følge de globale standarder for emissionsberegning. Foto: DB SCHENKER

18.09.2024

SCM.dk

Emissionsberegninger er meget komplekse, fordi de er baseret på data, der kan defineres, afgrænses og måles på forskellige måder. Resultaterne fra forskellige emissionsrapporter er baseret på forskellige antagelser, hvorfor det ikke er muligt at sammenligne dem med hinanden. De eksisterende standarder regulerer, hvordan man måler og rapporterer udledning af drivhusgasser, men standarden regulerer ikke kvaliteten af de data, der skal bruges.

DB Schenkers emissionsrapporter følger Greenhouse Gas Protocol (GHG)-standarden, der er udviklet af World Resources Institute (WRI) og World Business Council for Sustainable Development (WBCSD).  DB Schenkers beregninger er også baseret på de mest udbredte og accepterede standarder, nemlig GLEC, ISO 14064 og EN 16258. DB Schenker er også i gang med at tilpasse vores værktøj til ISO 14083 og EU-forordningen CountEmissionsEU.

DB Schenkers tilgang til emissionsberegning er at følge de globale standarder for emissionsberegning. For at forbedre værktøjet, så arbejder virksomheden tæt sammen med EcoTransIT, en global tredjepartsorganisation, der er specialiseret i emissionsberegninger. Desto bedre data DB Schenker har, desto bedre bliver værktøjet. Derfor gør virksomheden en stor indsats for at forbedre dataindsamlingen og gennemsigtigheden.

DB Schenker tilbyder kunderne to værktøjer til at analysere CO2-fodaftryk: EcoTransIT, som bruges til at vurdere fremtidig transport, og Emissionsrapporter i Connect, som præsenterer det estimeret CO2-fodaftryk for vores gennemførte transportkørsler.

Læs også: Topledere i nordiske lande trækker klima ind i strategien

Konsulentfirmaet, DB Schenker Consulting AB, hjælper kunderne med avancerede emissionsrapporter. DB Schenker Consultings rapport er mere detaljeret og mere kundespecifik end den standardrapport, som DB Schenker tilbyder via Connect. 
Detaljeringsgraden i DB Schenker Consultings emissionsrapport, for eksempel med hensyn til brændstof og køretøjstype, bestemmes i samråd med kunden. DB Schenker Consulting udarbejder en omfattende analyse, og resultaterne kan præsenteres på forskellige måder afhængigt af kundens krav og formål. Emissionsrapporten indeholder også en handlingsplan med konkrete tiltag, der kan bidrage til at reducere klimapåvirkningen, for eksempel skift af brændstof, større konsolidering eller alternative transportmidler.

Kilde: DB Schenker

/ PiB

N.C. Nielsen A/S

Sponseret

Linde skaber ny generation af gaffeltruck

AGR

Sponseret

Er dit ERP nok til lagerstyring? Sådan lukker AGR hullerne i forsyningskæden

Relateret indhold

19.02.2025Apport Systems A/S

Sponseret

Lagerstyring på autopilot - få dit lager til at tænke selv

18.02.2025SCM.dk

7 ud af 10 forbrugere vil købe mere klimavenligt i fremtiden

17.02.2025SCM.dk

Ubalance i indtægter og udgifter presser klimainvesteringer

14.02.2025SCM.dk

Boehringer Ingelheims fabrik viser vejen mod CO2-neutralitet

12.02.2025GS1 Denmark

Sponseret

Webinar: Gør det komplekse arbejde med dine emballagedata nemmere

10.02.2025SCM.dk

Klimasvigt uden konsekvenser: Virksomheder slipper for ansvar

10.02.2025SCM.dk

Ny industrioverenskomst: Højere løn, bedre rettigheder og øget fleksibilitet for familieliv

07.02.2025SCM.dk

Stor usikkerhed om Danmarks klimamål i 2030

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
Bureau Veritas
Webinar
Webinar om CBAM

Gratis webinar om CBAM, hvor du får et generelt indblik i CBAM-reglerne, praktiske erfaringer og kommende krav.

Dato

27.02.2025

Tid

10:00

Sted

Online på MS Teams

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - hybrid

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

28.02.2025

Tid

09:00

Sted

Online

Dansk Standard
Kursus
ISO 9001 diplomkursus i kvalitetsledelse - 2 dage

På dette to-dages ISO 9001 kursus præsenteres du for indholdet i ISO 9001 standarden. Samtidig lærer du, hvordan de enkelte krav til kvalitetsledelse bør efterleves i praksis. Kurset i ISO 9001 tager dig igennem de forskellige faser ved implementering af et ledelsessystem for kvalitet.

Dato

04.03.2025

Tid

09:00

Sted

Dansk Standard, 12 etage, Sal 2 Göteborg Plads 1 2150 Nordhavn

Bredana Axcite A/S
Webinar
Præcise Forecast med ny Microsoft løsning

Den nye app byder på best-in-class Forecasting algoritmer og modeller, enestående brugeroplevelse, intelligente rapporter og analyser

Dato

04.03.2025

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Explore the critical connection between the NIS2 Directive and the CRA

In an era of increasing cyber threats, regulatory frameworks like the NIS2 Directive and the Cyber Resilience Act (CRA) are shaping the future of cybersecurity across Europe. While NIS2 enforces stricter cybersecurity obligations for suppliers and organizations, CRA complements it by embedding security into digital products from the ground up.

Dato

06.03.2025

Tid

13:00

Sted

Online på MS Teams

Descartes
Webinar
Deloitte x Descartes: Webinarium om Frihandel, CBAM och hållbarhet

Ett unikt samarbete mellan Deloitte och Descartes, där ledande specialister inom global handel och hållbarhet delar sina insikter och praktisk information.

Dato

13.03.2025

Tid

10:30

Sted

Online