Logistikaktør lægger emissions-kortene på bordet

At måle emissioner kan være vanskeligt. Vi vil alle gerne vide, hvor meget udledning vores virksomhed genererer, men det er svært og komplekst at udregne udledninger. Samtidig kræver den nye CSRD-lovgivning fra EU, at vi måler og rapporterer vores klimapåvirkning.

DB Schenkers tilgang til emissionsberegning er at følge de globale standarder for emissionsberegning. Foto: DB SCHENKER

18.09.2024

SCM.dk

Emissionsberegninger er meget komplekse, fordi de er baseret på data, der kan defineres, afgrænses og måles på forskellige måder. Resultaterne fra forskellige emissionsrapporter er baseret på forskellige antagelser, hvorfor det ikke er muligt at sammenligne dem med hinanden. De eksisterende standarder regulerer, hvordan man måler og rapporterer udledning af drivhusgasser, men standarden regulerer ikke kvaliteten af de data, der skal bruges.

DB Schenkers emissionsrapporter følger Greenhouse Gas Protocol (GHG)-standarden, der er udviklet af World Resources Institute (WRI) og World Business Council for Sustainable Development (WBCSD).  DB Schenkers beregninger er også baseret på de mest udbredte og accepterede standarder, nemlig GLEC, ISO 14064 og EN 16258. DB Schenker er også i gang med at tilpasse vores værktøj til ISO 14083 og EU-forordningen CountEmissionsEU.

DB Schenkers tilgang til emissionsberegning er at følge de globale standarder for emissionsberegning. For at forbedre værktøjet, så arbejder virksomheden tæt sammen med EcoTransIT, en global tredjepartsorganisation, der er specialiseret i emissionsberegninger. Desto bedre data DB Schenker har, desto bedre bliver værktøjet. Derfor gør virksomheden en stor indsats for at forbedre dataindsamlingen og gennemsigtigheden.

DB Schenker tilbyder kunderne to værktøjer til at analysere CO2-fodaftryk: EcoTransIT, som bruges til at vurdere fremtidig transport, og Emissionsrapporter i Connect, som præsenterer det estimeret CO2-fodaftryk for vores gennemførte transportkørsler.

Læs også: Topledere i nordiske lande trækker klima ind i strategien

Konsulentfirmaet, DB Schenker Consulting AB, hjælper kunderne med avancerede emissionsrapporter. DB Schenker Consultings rapport er mere detaljeret og mere kundespecifik end den standardrapport, som DB Schenker tilbyder via Connect. 
Detaljeringsgraden i DB Schenker Consultings emissionsrapport, for eksempel med hensyn til brændstof og køretøjstype, bestemmes i samråd med kunden. DB Schenker Consulting udarbejder en omfattende analyse, og resultaterne kan præsenteres på forskellige måder afhængigt af kundens krav og formål. Emissionsrapporten indeholder også en handlingsplan med konkrete tiltag, der kan bidrage til at reducere klimapåvirkningen, for eksempel skift af brændstof, større konsolidering eller alternative transportmidler.

Kilde: DB Schenker

/ PiB

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Sådan bliver din SMV resilient i 2025

DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Fremtidens terminal har 470 scannere

Relateret indhold

21.11.2024SCM.dk

På vej mod mest profitable år siden covid-krisen

21.11.2024SCM.dk

Danske topledere investerer heftigt i AI – uden at vide noget om teknologien

20.11.2024SCM.dk

26 millioner skal hjælpe endnu flere virksomheder med grøn omstilling

19.11.2024GS1 Denmark

Sponseret

Webinar: Få styr på dine emballagedata med GS1Trade Packaging

18.11.2024SCM.dk

Fik du sagt "godt nytår" til din kvindelige kollega i går?

18.11.2024Slimstock Nordic

Sponseret

Daarbak Redoffice valgte Slimstock Nordic som partner inden for Supply Chain

15.11.2024SCM.dk

Hos stor virksomhed er kødtunge tallerkener fortid

14.11.2024GS1 Denmark

Sponseret

Danish Crown: Sådan løser vi den komplekse opgave med emballagedata

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Supply Chain Management (SCM)

Få kompetencer til at designe og lede effektive produktions- og forsyningskæder, også kaldet supply chains, som er en forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Dato

31.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bureau Veritas
Kursus
CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation
Konference
Sådan bliver din SMV resilient i 2025

Deltag i denne konference og få indsigt i de udfordringer og muligheder, der bliver vilkårene for danske SMV’er som din i 2025.

Dato

28.11.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Miljømærkninger

I dag findes der et væld af miljømærker, men hvad er deres egentlige værdi, og hvordan vælger man det rette miljømærke for sin virksomhed? Dette webinar vil tage udgangspunkt i ESG-principperne (Environmental, Social, Governance) og undersøge, hvordan miljømærker kan bidrage til at dokumentere jeres indsats på disse tre områder.

Dato

28.11.2024

Tid

10:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: ISO 27001 & ISO 27701 certificering

Lær om fordelene ved en ISO 27001 certificering

Dato

29.11.2024

Tid

10:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Learn about AQAP2110 Standards and their requirements

Did you know that suppliers of products and services to the NATO Member Countries Defence Acquisition and Logistics Organizations often must meet relevant NATO quality standards outlined in the AQAP - Allied Quality Assurance Publications?

Dato

11.12.2024

Tid

13:00

Sted

Online