11.09.2017  |  Lager & distribution

Lagerdrone skal forebygge fejl

MIT’s nye lagerdrone kan læse RFID-tags fra flere meters afstand og kan dermed opdage fejl og manglende pakker langt hurtigere end ved manuel scanning. Systemet forventes at kunne forebygge svind og dermed spare virksomheder for milliarder.

Researchafdelingen hos Massachusetts Institute of Technology (MIT) har udviklet en drone, der kan læse pakkers RFID-tags fra flere meters afstand.

Læs også: JD.com efterlyser eksperter inden for dronelevering

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Det flyvende scanningssystem, der har fået navnet RFly, betyder, at blandt andet store detailvirksomheder kan blive sparet for fejl på lagrene, da manglende eller fejlplacerede pakker kan blive opdaget langt hurtigere, end medarbejderne ellers selv ville kunne. Og det vil i sidste ende spare virksomhederne for milliardstore tab:

”I 2016 rapporterede foreningen National Retail Federation, at svind løb op i cirka 45,2 milliarder dollars årligt (i USA, red.). Ved at få droner til at løfte opgaven med at lokalisere pakkerne kan denne forskning være med til at løse disse problemer”, siger Fadel Adib fra Sony Corporations gruppe for Media Arts og Sciences, der har været med til at udvikle det nye scanningssystem.

Både sikre og effektive droner
Det har dog ikke været helt nemt at udvikle systemet med de scannende droner. Hovedudfordringen har været, at de autonome droner både skulle opfylde alle sikkerhedskrav, hvilket kun små letvægtsdroner gør i lagerbygninger, og samtidig være store nok til at bære RFID-scannere. To uforenelige faktorer.

Derfor måtte udviklerne tænke kreativt, og det resulterede i, at dronerne nu videresender signaler, der udsendes af en standard RFID-læser, så pakkernes tags bliver læst uden at dronerne rent faktisk bærer scanneren med rundt. Det betyder både, at systemet er sikkert, men også at dronerne kan indgå sammen med de eksisterende RFID-læsere, uden at virksomheder skal skifte til nye tags eller ny scanningssoftware.

Læs også: Ziplines drone til medicinsk levering vinder pris

Læs mere om teknologien bag RFly her, og se en demonstration af scanningssystemet i videoen herunder.

-CHM

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere