25.11.2019  |  Branchenyt

Kunstig intelligens skal gøre Stena Line-færger mere bæredygtige

Stena Danica, der sejler ruten Frederikshavn-Göteborg, har som den første færge i Danmark fået installeret kunstig intelligens, der skal hjælpe med at forudsige den mest brændstofeffektive måde at betjene færger på.

Efter i et pilotprojekt på Stena Scandinavica-færgen på ruten Göteborg-Kiel at have undersøgt, om kunstig intelligens (AI) kan hjælpe rederiets kaptajner med at sejle mere brændstofeffektivt, bliver AI-assistenten, der har fået navnet Stena Fuel Pilot, nu installeret på flere færger.

Læs også: Sejlturen over kattegat bliver på batterier

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

En af færgerne er Stena Danica, der besejler ruten Frederikshavn-Göteborg. Den er dermed den første færge i Danmark, der har fået installeret teknologien, der målt ud fra resultaterne fra pilotprojektet kan reducere brændstofforbrug på mellem 2-3 procent pr. tur.

”Vi har ambitioner om at forbedre vores aktiviteter hvert år for at blive førende inden for bæredygtig skibsfart”, siger rutedirektør for Stena Line i Danmark, Tony Michaelsen, og fortsætter:

”Udover installeringen af kunstig intelligens har vi blandt andet erstattet almindelige plastikposer med poser lavet af biomaterialer, ligesom engangskaffekopper om bord er blevet erstattet med et biologisk nedbrydeligt alternativ. Derudover blev det første batterihybridprojekt lanceret ombord på Stena Jutlandica på ruten Frederikshavn-Göteborg”.

En bæredygtig rejse
Stena Line offentliggjorde i foråret sin tredje bæredygtighedsanalyse "En bæredygtig rejse", der beskriver initiativerne, forbedringerne og udfordringerne i virksomhedens aktiviteter fra et bæredygtighedsperspektiv samt resultaterne af deres ambitiøse bæredygtighedsmål.

Rederiet har fem fokusområder, som er udviklet i overensstemmelse med FN’s bæredygtige udviklingsmål og tilpasset rederiets forretning; Ligestilling & inklusion, Sundhed & velvære, Ren energi, Ansvarligt forbrug og Livet under vandet.

Samtidig er reduktion af brændstofforbrug et prioriteret område i Stena Lines bæredygtighedsstrategi, og målet er at reducere CO2-forbrug og emissioner med 2,5 procent om året. Brændstof er samtidig en vigtig omkostningspost og tegner sig for næsten 20 procent af virksomhedens samlede omkostninger.

Læs også: Stena Line åbner nu Kattegat-rute, der skal fordoble godstrafikken

”Stena Line som virksomhed skal assisteres fuldt ud af AI i senest 2021, og Stena Fuel Pilot er et meget vigtigt skridt på denne rejse. Projektet understøtter vores vision "Connecting Europe for a Sustainable Future" og ved at hjælpe vores kaptajner med at spare på brændstof reducerer vi både vores omkostninger og vores klimapåvirkning”, siger Jari Virtanen, der er ansvarlig for Stena Lines digitale transformation.

- JMA

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere