Kunstig intelligens kan sætte skub i forretningsmuligheder

En manglende indsigt i AI-teknologiens muligheder, betyder at danske virksomheder ikke udnytter potentialet i kunstig intelligens. Det vil den nyoprettede AI Garage lave om på.

AI Garage skal kick-starte dansk kunstig intelligens eventyr. Foto: Alexandra Instituttet.

25.08.2020

SCM.dk

De fleste brancher vil få fordele ud af at arbejde med kunstig intelligens, men det kan kræve lidt benarbejde at finde frem til hvordan. Som tommelfingerregel kan kunstig intelligens hjælpe ens virksomhed, hvis man har projekter, hvor flere faktorer spiller ind på hinanden i processen, eller hvis man har gentagelser i ens produktion, logistik eller produkt.

Løsninger med kunstig intelligens er nemlig ofte rigtig gode til at give overblik over store mængder af information, som ellers kan være svære at holde styr på og samtidig hjælpe til at finde mønstre i datamaterialet.

Kick-start af AI-eventyr

Nogle virksomheder holder sig tilbage fra at gå i gang med at anvende kunstig intelligens, enten fordi de ikke ved, hvordan de kan optimere med kunstig intelligens, eller fordi de venter på at se det gode eksempel inden for deres branche. Derfor har Dansk Industri og Alexandra Instituttet oprettet AI Garage, hvor mulighederne for AI-baseret forretningsidéer kan vurderes og udforskes.

Læs også: https://scm.dk/kunstig-intelligens-skal-g%C3%B8re-stena-line-f%C3%A6rger-mere-b%C3%A6redygtige

AI Garagen tager udgangspunkt i, hvor den enkelte virksomhed er, og som gennem uvildig rådgivning klæder virksomhederne på til at tage de første skridt ind i arbejdet med kunstig intelligens. Det handler om at finde ud af, hvor man som virksomhed skal lægge sin indsats for at få mest muligt ud af digitaliseringen.

I anledning af deres oprettelse afholder AI Garage to infomøder: I København d. 16. september, samt Århus d. 17. september.

Strategiske muligheder og optimering

AI-teknologien kan særligt optimere virksomhedernes arbejde på to områder:

1) Ved at arbejde datadrevet med kunstig intelligens, kan de faktorer, der spiller ind på en proces, vægtes, så der skabes et bedre overblik over, og anbefalinger til, virksomheders strategiske handlemuligheder - det kunne eksempelvis være under et byggeprojekt, hvor tidsplaner og indrapporteringer fra bygherrer, rådgivere, arkitekter, leverandører, håndværkere, elektrikere og vvs’ere skal gå op i en højere enhed.

2) Virksomheder kan også optimere jeres arbejdsgange ved at lade computeren gøre det arbejde, der kan tage mange manuelle arbejdstimer at gentage, eksempelvis at udfylde formularer med nye informationer og ustrukturerede data, mens der tages hensyn til gældende regler og procedurer. Mulighederne er mange, også for at tænke ud af boksen.

- KCP

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Effektivitet, komfort og lavere omkostninger: Derfor vælger flere den nye Traigo48 fra Toyota

Slimstock Nordic

Sponseret

An opinion Making Artificial Intelligence (AI) land in supply chain practice

Relateret indhold

01.07.2025SCM.dk

SCM er (også) en politisk disciplin

20.06.2025SCM.dk

CSCO'er er i fuld gang med at navigere i den perfekte storm

18.06.2025SCM.dk

Danmark har 20 år til at blive klimaneutral

17.06.2025SCM.dk

Klimarådet efterlyser politisk handling på Danmarks globale klimaaftryk

17.06.2025N.C. Nielsen A/S

Sponseret

Driftssikkerhed i højsædet: CMP satser igen på Terberg

16.06.2025Implement Consulting Group

Sponseret

From Threat to Action: Navigating Cybersecurity

10.06.2025Bredana Axcite A/S

Sponseret

SCM-dagen sætter fokus på optimering af Supply Chain og WMS

09.06.2025Fellowmind Denmark A/S

Sponseret

Vejen til en mere robust og agil supply chain starter med sammenhængende data

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
Dansk Standard
Kursus
ISO 14001 kursus: - Diplomkursus i miljøledelse

På to dage præsenteres du for det grundlæggende indhold i ledelsesstandarden ISO 14001:2025 Miljøledelse, og lærer hvordan de enkelte krav efterleves i praksis. Der vil undervejs i kurset være praktiske øvelser, der kan inspirere dig til arbejdet i din egen organisation efterfølgende. Som afslutning følger en multiple choice eksamen, som måler på din erhvervede viden og færdigheder.

Dato

18.08.2025

Sted

Dansk Standard, 12 etage, Sal 1, Göteborg Plads 1, 2150 Nordhavn

Bureau Veritas
Kursus
FSMS ISO 22000:2018 Lead Auditor Fødevaresikkerhed (CQI IRCA-certificeret)

Ved succesfuld gennemførelse af vores CQI and IRCA-certificeret FSMS ISO 22000:2018 Lead Auditor Fødevaresikkerhedskursus vil du være i stand til at planlægge, gennemføre og afrapportere effektive 1., 2. og 3. parts audits af ledelsessystemer i henhold til kravene i ISO 22000:2018.

Dato

18.08.2025

Tid

08:30

Sted

Vejle

Bureau Veritas
Seminar
ISO 9001 inspirationsseminar

ISO 9001 Inspirationsseminaret giver dig en grundlæggende forståelse for formål, baggrund og indhold for ISO 9001 standarden, som er en af de første og mest udbredte standarder og derfor betegnes som ”moderen af alle standarder”.

Dato

21.08.2025

Tid

08:30

Sted

Fredericia

Bureau Veritas
Seminar
ISO 9001 inspirationsseminar

ISO 9001 Inspirationsseminaret giver dig en grundlæggende forståelse for formål, baggrund og indhold for ISO 9001 standarden, som er en af de første og mest udbredte standarder og derfor betegnes som ”moderen af alle standarder”.

Dato

21.08.2025

Tid

08:30

Sted

Fredericia

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
Få styr på de nye krav om energiledelse, energi- og klimasyn baseret på BEK 761/2024

Er din virksomhed omfattet af Bekendtgørelsen, skal I sikre, at I opfylder de nye krav. På dette 2,5-times online minikursus, giver vi dig den viden, du har brug for for at leve op til de nye krav.

Dato

21.08.2025

Tid

09:00

Sted

Online

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
ISO/IEC 27001 Lead Auditor – Certificeret af PECB

Få bevis på dine kompetencer som ISO/IEC Lead Auditor med den internationale certificering fra PECB.

Dato

25.08.2025

Sted

Copenhagen